Diyarbakır'da Akü ve Regülatör Çalan Şebeke Çökertildi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Diyarbakır'da Akü ve Regülatör Çalan Şebeke Çökertildi

Diyarbakır\'da Akü ve Regülatör Çalan Şebeke Çökertildi
13.06.2012 11:00

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde GSM operatörlerine ait baz istasyonlarından akü ve regülatör çalan şebeke çökertildi.

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'nde GSM operatörlerine ait baz istasyonlarından akü ve regülatör çalan şebeke çökertildi. Şebekenin kentin değişik bölgelerinden 72 akü ve 1 regülatör çaldığı belirlenirken, olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişiden 2'si tutuklanarak cezaevine konuldu.

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Ergani İlçesi Alitaş mevkiinde gerçekleştirilen operasyonda, bir GSM oparatörüne ait baz istasyonundan akü çalma girişiminde bulunan 2 kişi hafif ticari araçlarıyla birlikte olay yerinde yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin aracında yapılan aramada, 16 adet 12 V 100 amper akü, 1 regülatör, çeşitli markalarda 37 kapı kilidi açma anahtarı, 2 kablo kesme makası, 2 yan keski, 2 demir levye, 1 adet 12-13 açık ağız anahtar, 2 elektrik bandı ve 1 tahta sopa ele geçirildi.

Sorguda, şüphelilerin bugüne kadar değişik bölgelerdeki baz istasyonlarından 72 akü ve regülatör çaldığı ortaya çıktı. Şüphelilerin verdiği ifade doğrultusunda 2 kişi daha gözaltına alındı.

4 şüpheliden 2'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. Diğerleri serbest bırakıldı. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'da Akü ve Regülatör Çalan Şebeke Çökertildi - Son Dakika


Advertisement