Doğaya Saygı İçin Çevreye Dost Poşet - Son Dakika
Güncel

Doğaya Saygı İçin Çevreye Dost Poşet

Doğaya Saygı İçin Çevreye Dost Poşet

Esenlik, süpermarketlerde kullandığı çevreye dost poşetler ile doğaya zararın önüne geçiyor.

04.03.2013 08:25

Esenlik Genel Müdür Yardımcısı Erhan Soylu yaptığı açıklamada, şirket olarak 1,5 yıl öncesine kadar süpermarketlerde naylon poşet kullandıklarını söyledi.

Kentin temizliğini de Esenlik'in yaptığını kaydeden Soylu, "Katı atıkları bertaraf tesisine götürüp orada ayrıştırmaya tabi tutuyorduk. Geri dönüşüme gidecek olanları ayırıyorduk. Ancak yine de naylon poşetlerin belli bir kısmı doğaya atıldığından zarar veriyordu. Bunları da bildiğimiz için 1,5 yıl önce süpermarketlerimizde biyobozunur poşetleri kullanmaya başladık. 4'ü il dışında 30 süpermarket şubelerimizde yılda 13 ton biyobozunur poşet kullandık. Oysa daha önce yılda 25 ton naylon poşet kullanıyorduk" diye konuştu.

Kullanılan poşet miktarının da nerede ise yüzde 50 oranında azaldığını belirten Soylu, "Bu doğaya daha az poşet gitmesi anlamına geliyor" dedi.

Biyobozunur poşetlerin doğada 24 ayda kaybolduğunu anlatan Soylu, naylon poşetlerin ise nerede ise 100 yıl kaldığını kaydetti.

Esenlik'in süpermarketlerine günlük 20 binin üzerinde müşteri girdiğini anlatan Soylu, şöyle konuştu: "Sadece kar bazlı çalışan bir firma değiliz. Sosyal sorumluluklarını da önemseyen bir şirketiz. Doğanın korunmasını, gelecek kuşaklara daha sağlıklı, temiz bir çevre bırakmayı kendimize bir sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. O nedenle biyobozunur poşet uygulamasına bir an önce geçtik. Yılda 20-25 tonluk bir poşetin doğaya bırakılması çok büyük zarar. Bu zararın önlenmiş olması çok önemli" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Doğaya Saygı İçin Çevreye Dost Poşet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement