2002 yılından bu yana Libya mobilyapazarında yer alan Doğtaş, geçtiğimiz günlerde Trablus ve Misurata'daaçtığı iki yeni mağazayla Libya'da toplam altı mağazaya ulaştı!
Önümüzdeki günlerde de Bingazi veTrablus'un en önemli caddelerinden Grgarch'ta yeni mağazalar açmakiçin anlaşma yapan Doğtaş, Libya'nın köklü firmalarından AlBorj'la2012 yılı için toplam altı buçuk milyon dolarlık anlaşma yaptı.
Türkiye'nin en büyük 500şirketi arasında yer alan, mobilya ihracatı ve ciro rakamlarıyla sektöründe ilküçe giren Doğtaş, dünyanın birçok yerine Türk mobilyaları ihraç ediyor. Doğtaş,yaşanan devrim nedeniyle yenilenen ve çoğu yatırımcı için cazip bir ülkedurumuna gelen Libya'da da hız kesmeden büyümeye ve güçlenmeye devamediyor.
DoğtaşGenel Müdürü İsmail Doğan, uluslararası alanda önemli bir yer haline gelenLibya'ya yapılan yatırımlar konusunda; "40'ıncı yılımızıkutladığımız bu özel yılda sahip olduğumuz koleksiyonlarımızı sadece iç pazardadeğil, dünyanın birçok yerinde tanıtmanın gayreti içerisindeyiz. Sene başındanbu yana hem yeni pazarlara açılarak hem de var olduğumuz pazarlarda daha dagüçlenerek dünyaya yayılmaya devam ediyor; her geçen gün yeni bir işbirliğine,önemli anlaşmalara imza atıyoruz. Libya da bu anlamda çok önemsediğimiz veyatırımlarımızı güçlendirdiğimiz bir ülke. Doğtaş markasını dış pazarlarda dahaçok duyuracak yatırımlarımızı ve başarılı çalışmalarımızı sürdüreceğiz."dedi.
Libya'yayapılan yatırımlar ve dış ticaret stratejileriyle ilgili konuşan Doğtaş DışTicaret Müdürü Erol Çetinkaya ise; "Şuanda yurtdışında 65 ülkeye ihracat gerçekleştirenve yurtdışında 97 mağazası bulunan Doğtaş olarak, yurtdışı büyüme stratejimizeuygun işbirlikleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Bu işbirlikleriyle deTürkiye'nin prestijli markası olma yolunda büyük adımlar atıyoruz. Ortave büyük ölçekli mobilya şirketleri için yeni fırsatlar sunan Libya pazarıbizim için son derece önemli bir pazar. Türk ürünlerinin kalite ve fiyataçısından cazip olması Libya pazarında büyümeye ve güçlenmeye imkan tanıyor.Libya mobilya pazarında Doğtaş olarak önemli bir yer edindik. Artan taleplerive ardı ardına gelen siparişleri karşılamaya çalışıyoruz. Bu başarımızı yeniyatırımlarla sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.
Son Dakika › Güncel › Doğtaş'tan Libya Çıkarması! - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.