Doğuş Grubu'nun Şanlıurfa'da YaptıracağI İkinci Eğitim Kompleksi İçin Hazırlıklara Başlandı - Son Dakika
Güncel

Doğuş Grubu'nun Şanlıurfa'da YaptıracağI İkinci Eğitim Kompleksi İçin Hazırlıklara Başlandı

Doğuş Grubu\'nun Şanlıurfa\'da YaptıracağI İkinci Eğitim Kompleksi İçin Hazırlıklara Başlandı

Şanlıurfa'da yapılacak yeni eğitim kompleksiyle bölgeye modern donanıma sahip bir eğitim kurumu kazandırılması hedefleniyor.

20.02.2012 17:43  Güncelleme: 17:42

Doğuş Grubu'nun Kurucusu Merhum Ayhan Şahenk tarafından 1992 yılında kurulan Ayhan Şahenk Vakfı, Doğuş Holding işbirliğiyle yapımını gerçekleştirdiği Ayhan Şahenk Çok Programlı Lisesi ve 200 öğrenci kapasiteli Ayhan Şahenk Kız Öğrenci Yurdu'nun ardından Şanlıurfa'da yeni bir eğitim kompleksi için hazırlıklara başladı.

Ayhan Şahenk Endüstri Meslek Lisesi için gerçekleştirilen imza töreninde Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit F. Şahenk, Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan, Ayhan Şahenk Vakfı ve Doğuş Holding yöneticileri ile Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki ve Şanlıurfa İl Eğitim Müdürü Ahmet Pala hazır bulundu.

İmzalanan protokol ile birlikte Şanlıurfa Merkez Süleymaniye Mahallesinde tahsis edilen arsa üzerine 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi, 2 adet Çok Amaçlı Atölye Binası, 200 yataklı Öğrenci Yurdu, Çok Amaçlı Spor Salonu ve 2 adet Basketbol Sahası inşaatına başlanacak ve 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminden önce Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne hibe edilecek. Okul bünyesinde inşa edilecek yurt binası ile Şanlıurfa'nın çevresindeki ilçe ve köylerde yaşayan ve barınma ihtiyaçlarından dolayı okula gitmekte zorluk yaşayan öğrencilere büyük imkan sağlanmış olacak.

Eğitim kompleksi için düzenlenen imza töreninde konuşma yapan Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu, eğitim alanında elde edilen hızlı gelişmede sivil toplum kuruluşları ve özel sektör eliyle sunulan katkıların önemine dikkat çekerek ''Artık Türkiye'de her katkının sadece devletten beklendiği dönem geride kalmıştır. Şüphesiz hükümetimiz dokuz yıldan bu yana hayatın her alanına en güçlü katkıları sunmaktadır.

Doğuş Grubu gibi kuruluşlar aracılığıyla da artık çok daha aktif bir toplumsal sorumluluk anlayışı ülkemizde katkı sunmakta, bugün vesile olmaktan onur duyduğum ve yapımı bu yıl tamamlanacak olan bu meslek lisesi örneğinde olduğu gibi büyük bir toplumsal katma değer ortaya çıkmaktadır.

Bu bağlamda Şanlıurfa'daki tüm hemşehrilerimiz adına ilimize yaptığı katkıdan ötürü Ferit Şahenk Beyefendi'ye teşekkürlerimizi ifade ediyor, okullarımızdan yetişecek genç, nitelikli ve yeni Türkiye'yi inşa edecek beyinlerin bu yaklaşımın en güzel meyveleri olacağına inancımı ifade ediyorum'' dedi.

Doğuş Grubu CEO'su Hüsnü Akhan ise, "Sayın Ayhan Şahenk'in 'Yatırımların en büyüğü insana yapılandır' sözleri ışığında Doğuş Holding ve Ayhan Şahenk Vakfı işbirliğiyle ülkemize ve Şanlıurfa'ya modern donanımlı yeni bir eğitim öğretim kurumu daha kazandırmaktan dolayı sonsuz gurur duyuyoruz" dedi.

Eğitim alanındaki ihtiyaçları hızla iyileştiren kamu yatırımlarının yanı sıra kurumlar tarafından hayata geçirilecek sosyal sorumluluk projeleriyle de Şanlıurfa'nın kültürel alandaki gelişimine olan katkının artırılmasının hedeflendiğini dile getiren Akhan, "Bu hedef doğrultusunda Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu'dan gelen Şanlıurfa'ya yeni bir eğitim kurumu kazandırma teklifi değerlendirilmiş ve önerinin desteklenmesi kararı alınmıştır.

Bugün burada Merhum Ayhan Şahenk Beyefendi'nin toplumumuza yaptığı hizmetleri kurumsallaştırmak amacıyla 1992 yılında kurmuş olduğu Ayhan Şahenk Vakfımız ile birlikte böyle anlamlı bir projeye imza atıyor olmaktan dolayı mutluyuz" diye devam etti.

Ayhan Şahenk Vakfı, kurulduğu günden bugüne kadar Türkiye'nin çeşitli illerinde 5 İlköğretim Okulu, 1 Çok Programlı Lise, 1 Anadolu Teknik Lisesi, 3 Yurt, 1 Öğretmen Lojmanı yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığımıza devretmiştir. Başta kendi yaptırdığı okullar olmak üzere, yurt düzeyinde ihtiyacı olan okulların bakım, onarım ve donatımlarını da gerçekleştirmektedir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Doğuş Grubu'nun Şanlıurfa'da YaptıracağI İkinci Eğitim Kompleksi İçin Hazırlıklara Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement