Dominik Cumhuriyeti'nde Seçim - Son Dakika
Güncel

Dominik Cumhuriyeti'nde Seçim

SANTO Karayipler'deki ada ülkesi Dominik Cumhuriyeti'nde halk devlet başkanlığı, genel ve yerel seçimler için sandık başına gitti.

15.05.2016 13:39

SANTO Karayipler'deki ada ülkesi Dominik Cumhuriyeti'nde halk devlet başkanlığı, genel ve yerel seçimler için sandık başına gitti.

Ülkede 8 adayın yarıştığı devlet başkanlığı seçiminin öne çıkan isimleri, 2012 yılında göreve gelmesinden bu yana 400 binden fazla yeni istihdam yaratan 65 yaşındaki Devlet Başkanı Danilo Medina ve 49 yaşındaki ekonomist Luis Abinader.

Dominik Cumhuriyeti'nde adaylardan birinin yüzde 50'nin üzerinde oy alamaması halinde anayasaya göre 45 gün içinde ikinci tura gidilecek.

Genel seçimlerde 190 milletvekilliği ve 32 senatörlük için 26 parti rekabet ediyor. 10 milyon nüfuslu ülkede 6,7 milyon kayıtlı seçmen bulunuyor.

Yerel seçimlerde 158 belediye başkanı ve bin 164 belediye meclisi üyesi belirlenecek.

Seçimlerin ilk sonuçlarının bu akşam açıklanması bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dominik Cumhuriyeti'nde Seçim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement