Don Meyve Ağaçlarını da Vurdu - Son Dakika
Güncel

Don Meyve Ağaçlarını da Vurdu

Don Meyve Ağaçlarını da Vurdu

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, yaşanan don olayının meyve ağaçlarını vurduğunu, ceviz, badem ve kayısının zarar gördüğünü söyledi.

11.04.2014 11:15

Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, yaşanan don olayının meyve ağaçlarını vurduğunu, ceviz, badem ve kayısının zarar gördüğünü söyledi.

Recep Kırmaş yaptığı açıklamada, hava sıcaklığının mevsim normallerinin altında gece sıfırın altında 2 dereceye kadar düşmesi nedeniyle ekili ve dikili alanlarda don riski oluştuğunu belirtti. Kırbaş, Keskin ilçesi Kaçak, Kavurgalı, Büyükceceli, Barakobası ve Göçbeyli köylerinde arazide yapılan incelemelerde, özellikle hububatın kardeşlenme döneminde olduğu ve kısmen dondan etkilendiğini bildirdi.

Bağlarda don zararı oluşmadığını ifade eden Kırbaş, meyve bahçelerinde ceviz, kayısı ve badem ağaçlarında yer yer zarar oluştuğu kaydetti. Kırbaş, önümüzdeki günlerde beklenen yağış ve sıcaklığın durumuna göre hububatta kardeşlenmenin devam etmesi nedeniyle, bitkinin don zararı etkisini telafi edeceğinin beklenildiğini bildirdi. - Kırıkkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Don Meyve Ağaçlarını da Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement