Dua Meydanı'ndan Adeviyye'ye Destek - Son Dakika
Güncel

Dua Meydanı'ndan Adeviyye'ye Destek

Dua Meydanı\'ndan Adeviyye\'ye Destek

Esenler Dörtyol Meydanı'nda toplanan on binlerce kişi, Mısır'da yaşanan darbeyi protesto edip Rabia`tül-Adeviyye Meydanı'ndaki Mursi taraftarlarına destek verdi.

13.07.2013 11:18

Halk tarafından seçilmiş ilk Mısır Cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursi'nin askeri darbe ile görevinden uzaklaştırılmasına dünya devletlerinin sessizliğinin aksine kamuoyunun tepkisi artarak devam ediyor. Tüm dünyanın gözü önünde Mısır'da yaşanan darbeyi proteste etmek için Esenler Dörtyol Meydanı'nda toplanan on binler, darbeyi kınarken Rabia`tül-Adeviyye Meydanı'nda Mursi destekçilerine dua ettiler. Esenler'deki çeşitli mahalli dernekler başta olmak üzere çok sayıda vakıf, dernek ve sivil toplum kuruluşundan oluşan Esenler Sivil Dayanışma Platformu'nun öncülüğünde ellerinde Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi fotoğrağları, Mısır bayrakları ve darbeyi lanetleyen yazıların bulunduğu dövizler eşliğinde on binlerce kişi, gece saat 23.30'da kısa bir yürüyüş gerçekleştirdi. "Mursi eğilme, ümmet seninle" şeklinde sloganlar eşliğinde Dörtyol Meydanı'na (Dua Meydanı) gelen on binler, burada bir basın açıklaması yaptı. Ak Parti Esenler İlçe Teşkilatı ve Saadet Partisi İlçe Teşkilatı'nın da destek verdiği protesto gösterisinde basın açıklamasını Eğitim Bir – Sen Esenler Şubesi'nden Mahmut Balcı okudu. Darbecileri lanetleyen ve Mahammed Mursi taraftarlarına destek verilen basın bildirisinin okunmasının ardından hep birlikte ellerini semaya çılarak, Mısır'daki darbeye karşı direnen Mısırlılar başta olmak üzere tüm İslam coğrafyasındaki mazlumlar için dua edildi.

14 TEMMUZ'DA KAZLIÇEŞME'DEYİZ

Gösteride, Saadet Partisi Esenler İlçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya burada yaptığı konuşmada, İslam aleminin eski İslam alemi olmadığını belirterek, "Erbakan Hoca'ya da bu darbeciler 365 gün dayanamamışlardı. Sindirilmiş olan İslam alemine Erbakan Hoca cesaret vermişti. İslam Birliği'nin temellerini kurdu ve ekonomiyi sömüren faiz lobilerinin ellerini vatandaşların cebinden kesmişti. Ama tüm Türkiye ve İslam ülkeleri artık ayağa kalktı. 14 Temmuz'da Kazlıçeşme'de milyonlarca kişi ile İhvan-ı Muslim'e destek verecek herkesi bekliyoruz" şeklinde konuştu.

DARBECİLER DEĞİL ÜLKENİN EVLATLARI

Esenler'in Mısır halkının yanında, darbecilerin karşısında olduğunu tüm dünyaya haykırdığını belirten AK Parti Esenler İlçe Başkanı Av. Umut Özkan ise, dün Srebrenica'yı görmeyenlerin bugün Arap ülkelerinde olanları da görmezden geldiğini ifade etti. Türkiye'nin seçilmiş iktidarını 'Gezi Parkı' adı altında sarsmaya çalışanlar olduğunu belirten Özkan, "Milletin seçilmiş iktidarını indirmeye çalışan darbecilere halkımız izin vermedi. Biz bu ülkeyi darbecilerin değil, bu ülkenin evlatlarının yönetmesini istiyoruz. Ramazanınızı en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Bu imkanı veren Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya teşekkür ediyorum" dedi.

DUA MEYDANI'NDAN MISIR'A SELAM

"Ramazan'ın rahmet bölümünde etrafımızda yaşadıklarımız karşısında bir Müslüman olarak üzülmemek elde değil" diyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, " Esenler'in Sivil Toplum Kuruluşlarının Mısır'a verdiği desteği ve ettikleri duaya hep birlikte şahitlik ettik. İnanıyoruz ki yeryüzünde zulüm görmüş kardeşlerimize huzur ve kardeşlik getirmeye yetecek duamız vardır. Bugün biz Dua Maydanı'ndan İstanbul'un en büyük ilçelerinden biri olan Esenler Meydanı'ndan edilen dualar Rabia`tül-Adeviyye Meydanı'nda duyulmuştur ve direnişlerine direniş katmıştır diye düşünüyorum. Selam Duaların edildiği bu Dua Meydanı'ndan Rabiatü'l-Adeviyye Meydan'ındaki kardeşlerimize selam olsun" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dua Meydanı'ndan Adeviyye'ye Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement