Dünyayı Kadınlar İyileştirir! - Son Dakika
Güncel

Dünyayı Kadınlar İyileştirir!

Dünyayı Kadınlar İyileştirir!

LÖSEV, kadınların yaşam şartlarının iyileştirilmesinin ne kadar vazgeçilmez olduğunun farkında. Bu nedenle çocuklarının hastalığı sürecinde terkedilen, yalnızlaşan, yoksulluğu katlanarak artan kadınlara kol kanat geriyor.

07.03.2018 13:41  Güncelleme: 13:47

LÖSEV olarak sadece 8 Mart'ta değil yılın her gününde kadına değer veren, kadınları üretime teşvik eden, hakları konusunda bilinçlendiren, kadınların eğitimi için olanaklarımızı seferber eden, onları maddi – manevi destekleyen bir anlayışla çalışıyoruz. Bu anlayışla tüm dünya kadınlarının Kadınlar Günü'nü kutluyoruz.

Lösemili ve kanserli çocukların tedavi sürecinde "anne" olarak kadınların canlarından can verdikleri çocukları yaşasın diye verdikleri insanüstü mücadeleye tanık olan, onların "kötü gün dostu" olarak yanlarında olup her türlü desteği sunan LÖSEV, kadınların yaşam şartlarının iyileştirilmesinin ne kadar vazgeçilmez olduğunun farkında. Bu nedenle çocuklarının hastalığı sürecinde terkedilen, yalnızlaşan, yoksulluğu katlanarak artan kadınlara kol kanat geriyor.

Onların eğitimi, meslek edinmesi ve istihdamı alanında çalışmalar yürüterek, toplumsal yaşama ve iş hayatına aktif katılımlarını teşvik ediyor. Bu amaçla kurulan anne atölyeleri bu çalışmaların sadece bir örneği.

Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yapan LÖSEV Genel Koordinatörü Hülya Ünver, "Tüm dünyada çalışan, çalışmayan tüm kadınların haklarının ve eşitliğinin farkında olması gereken çok büyük bir mücadele sürecindeyiz. Kadının iş hayatındaki yerini sağduyusuyla, analık şefkatiyle, insanlık ve dünya lehine çok güçlü tutması ve her zamankinden çok daha güçlü durması gereken bir dönem yaşıyoruz." dedi.

"Kadınlar toplumsal yaşamda hak ettikleri yere gelmedikleri, her türlü alanda yönetimde etkin biçimde yer almadıkları sürece dünyada savaşlar, acılar, rüyalarımızdan ve vicdanlarımızdan eksik olmayan çığlıklar dinmeyecektir." diyerek kadınların her alanda daha aktif olması için çağrıda bulundu ve ekledi: "Daha iyi bir dünya için kadınlarımızı LÖSEV gönüllüsü olmaya davet ediyoruz"

LÖSEV 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde lösemili ve kanserli çocuklarımızın anneleri ve kadın kanser hastaları için Türkiye'nin dört bir yanında moral etkinlikleri düzenliyor. Kadınlarımızın, annelerimizin bu özel ve mutlu günlerinde siz değerli basın mensuplarını da aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Dünyayı Kadınlar İyileştirir! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement