Atatürk Kültür Merkezinde Kaymakamlık,İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve İlçe Müftülüğümüz işbirliği ile, lise öğrencilerimize yönelik Eğitimci Yazar Halil ATALAY tarafından hoşgörülü olmak değeri ile ilgili konferans verildi.
Eğitimci Yazar Halil ATALAY öğrencilere birbirlerine karşı ve tüm insanlığa karşı hoşgörülü olmaları gerektiğini,herkesin hatasının olabileceğini mühim olanın hataları affedebilmek ve hoşgörülü olmak olduğunu söyledi.Akşam eve gittiğinizde annenizin ve babanızın elini mutlaka öpün ve onların hayır dualarını almayı ihmal etmeyin dedi.
Hz. Mevlana'nın: " Ben insanların ayıplarını gören gözlerimi kör ettim. Sen de onlara benim gibi iyi gözle bak." Diyor ve ekliyor.
"Bakın ! Toplumsal bunalımların, kavga ve dövüş ortamının tek ve en güçlü doğuş sebebi sevgi eksikliğidir. Bunun en doğru tedavi yolu ise sevgiyi aramak, yaşamak, uygulamaktır. Hoşgörülü olursanız seversiniz . Sevilirsiniz. Karar verirseniz ve de bu yolda çalışırsanız her şeye ulaşırsınız !" sözünü örnek vererek sevgiyi kalbinizden hiç eksik etmeyin dedi.
Eğitimci Yazar Halil ATALAY,İlçe Kaymakamımız Sayın Mustafa GÖZLET'e kaybolan değerlerimizin yeniden yaşatılması için, Pozantı Kaymakamlığının başlatmış olduğu Eğitimde Değerler Eğitimi Projesi(EDEP) ile gençliğe sahip çıktığı için teşekkür etti.
Son Dakika › Güncel › EDEP Kapsamında 'Hoşgörülü Olmak' Konferansı Verildi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.