Eğitim İş: MEB'e Bağlı Özel Eğitim Veren Okulların Sayısı Yetersiz - Son Dakika
Güncel

Eğitim İş: MEB'e Bağlı Özel Eğitim Veren Okulların Sayısı Yetersiz

Eğitim İş: MEB\'e Bağlı Özel Eğitim Veren Okulların Sayısı Yetersiz

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel eğitim veren okulların sayısının yetersiz ve öğretmen açığının fazla olduğunu vurgulayarak, "Engellere rağmen hayatı zorlamak, mutlu ve üretken bireyler olmak büyük çaba"...

03.12.2013 15:44

Eğitim İş Genel Başkanı Veli Demir, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel eğitim veren okulların sayısının yetersiz ve öğretmen açığının fazla olduğunu vurgulayarak, "Engellere rağmen hayatı zorlamak, mutlu ve üretken bireyler olmak büyük çaba gerektirmektedir. Ancak engellilere yönelik ayrımcılık ülkemizin önemli sorunlarından biridir" dedi.

Eğitim İş Genel Başkanı Demir yaptığı açıklamada, 3 Aralık Dünya Engeliler Günü'nün, bütün dünyada engellilerin ayrımcılığa uğramadan yaşayabilmesi adına toplumsal bilincin ve duyarlılığın geliştirildiği bir gün olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Engellere rağmen hayatı zorlamak, güçlüklere karşı koymak, mutlu ve üretken bireyler olmak büyük çaba ve destek gerektirmektedir. Ancak engellilere yönelik ayrımcılık ülkemizin önemli sorunlarından biridir. Geçmişten günümüze görmezden gelinen, çözümlenmeyen ya da ertelenen sorunlar, gündelik yaşamda engellilerin önüne engel olarak çıkmaktadır. Bugün ülkemizde engelliler en temel insan haklarından yararlanamamakta, plansız şehirleşmenin, ulaşımın, erişimin engellerine takılmakta, sosyal güvenceden, sağlık, bakım-rehabilitasyon, eğitim ve istihdam olanaklarından yoksun olarak yaşamak zorunda bırakılmaktadır."

-"ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN İNSAN ONURUNA YAKIŞIR BİR DÜZEN SAĞLANMASI ÖNEMLİ"-

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel eğitim veren okulların sayısının yetersiz ve öğretmen açığının fazla olduğuna dikkat çeken Demir açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında 42 bin 896 öğrenci özel eğitim kurumlarında, 20 bin 968 öğrenci özel eğitim sınıflarında, 148 bin 753 öğrenci de kaynaştırma sınıflarında eğitim almıştır. Ancak hala eğitimle buluşamayan çocuklarımız bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı özel eğitim veren okulların sayısı yetersiz ve öğretmen açığı fazladır. Eğitim-İş, engelli vatandaşlarımızın geleceğe güvenle bakmasını ve her vatandaşın engelliler için sosyal sorumluluk bilinciyle hareket etmesini önemsemektedir. Engelli vatandaşlarımızın istedikleri konuma gelebilmeleri, hayata tutunabilmeleri için, çalışma, eğitim, sağlık ve sosyal yaşam alanlarında, insan onuruna yakışır bir düzen sağlanması çok önemlidir. Eğitim-İş olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engellerin kaldırılması için milat olmasını istiyor ve engelli vatandaşlarımıza rahat, huzurlu, sağlıklı günler diliyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Eğitim İş: MEB'e Bağlı Özel Eğitim Veren Okulların Sayısı Yetersiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement