Eğitimin Geleceğini "Etki"leyecek Girişimler Big Bang'te - Son Dakika
Güncel

Eğitimin Geleceğini "Etki"leyecek Girişimler Big Bang'te

Eğitimin Geleceğini "Etki"leyecek Girişimler Big Bang\'te

Dünyada girişimcilere en fazla kaynak sağlayan ilk üç girişimcilik yarışması arasında yer alan Big Bang Startup Challenge'ta eğitime odaklı girişimler geleceği etkileyecek fikirleriyle dikkat çekiyor.

25.10.2017 11:58

Bu yıl 10 bini aşkın başvuru arasından sıyrılarak yarı finale kalmaya hak kazanan GOM, HangiOkuldaOkumaliyim.com, Kartoon3D ve Ordinap Mobil Eğitim Asistanı 5 milyon TL'yi aşan yatırım ve hibe imkânından pay almak için yarışıyor.

Çocukların kişisel ve zihinsel gelişimine destek olan, ana sınıfından üniversiteye en uygun okulu seçmeyi sağlayan, harfleri, kelimeleri, sayıları, matematik işlemlerini öğreterek yabancı dil becerisi kazandıran ve üniversite sınavına yapay zeka ile hazırlayan bu girişimlerin eğitim dünyasında fark yaratması bekleniyor.

Hayatımızı etkileyecek birbirinden iddialı girişimlerle İTÜ Çekirdek Erken Aşama Kuluçka Merkezi tarafından bu yıl yıl altıncı defa düzenlenen Big Bang Startup Challenge, hayatı etkileyecek girişimcileri, yatırımcı ve kurumsal şirketlerle bu yıl 23 Kasım'da Uniq İstanbul'da "etki" teması adı altında buluşturuyor. Geleceğin teknolojilerine şahit olmak ve girişimcilerin final heyecanını paylaşmak isteyen herkes, http://bigbang.itucekirdek.com/ adresinden kayıt olarak etkinliğe katılabiliyor. Bu yıl başvuran 10 bin girişim arasından sıyrılarak yarı finale kalmayı başaranlar arasında yer alan GOM, HangiOkuldaOkumaliyim.com, Kartoon3D ve Ordinap Mobil Eğitim Asistanı eğitim sektöründe fark yaratacak fikirleriyle dikkat çekiyor.

Organik kâğıt modüllerden 3 boyutlu formlar tasarlayıp, inşa etmeyi sağlayan GOM, 5 yaş ve üzerindeki çocukların; ince motor becerisi, fikir yürütme, ruhsal ve sanatsal ifade, renk & sayı algısı, işbirliği, sabır, bağlılık gibi alanlardaki gelişimine katkı sağlıyor. Yaratıcı fikir geliştirme cesaretine sahip nesiller yetişmesine destek olan GOM, geometri, tasarım, sanat ve kendin yap konularında da farkındalık sunuyor. IF Tasarım Ödülleri'nde "IF Sosyal Etki Ödülü" için yarışmaya hak kazanan GOM, IF Dünya Tasarım Kılavuzu'nda ve "Kamusal ve Sosyal Değer" koleksiyonunda yer alma başarısını da gösterdi. Bir parça kâğıttan hayal gücüyle neler yaratabileceğini gösteren GOM, eğlendirici ve eğitici bir aktiviteyle çocukların kişisel ve zihinsel gelişimine destek oluyor.

Öğrenci ve velileri özel okullarla buluşturan internet platformu HangiOkuldaOkumaliyim.com, anaokulundan liseye kadar okul tercihinde yaşanan kafa karışıklığına son veriyor. Birçok tercih arasında kalan öğrenci ve velilerin özel okulları daha yakından tanıyarak en doğru tercihi yapmalarını sağlayan ve kullanıcılarına indirimli kayıt fırsatı veren HangiOkuldaOkumaliyim.com, eğitim kurumlarına da kendilerini tanıtma ve kolay ulaşılabilme avantajı sunuyor.

Oyun oynarken akademik ve bilişsel gelişim sağlayan Kartoon3D, tüm çocuklara eğitim hayatında avantaj sağlıyor. İngilizce, Almanca ve Türkçe dil desteği olan Kartoon3D, üç boyutlu animasyonlarıyla tablet üzerinden 3 dilde 2000'den fazla kelimeyi, okuma yazmayı ve matematik işlemlerini öğretiyor. Dikkat becerisini, hafızayı ve zekayı geliştiren ve kalıcı öğrenme sağlayan Kartoon3D, özel tasarlanmış fontlardan oluşturduğu toplam 160 adet harf, rakam ve sembol kartları ile dislektik çocuklar için de uygun. Bireysel ve işbirlikli öğrenme ortamı sunan Kartoon3D, tüm çocuklara; problem çözme, odaklanma, duyduğunu ve gördüğünü anlama, konuşma, uzamsal ve motor beceriler kazanma konularında yardımcı oluyor. Kartoon3D'nin çocuk gelişim uzmanları ve çocuk psikiyatrlarıyla hazırlanan ebeveyn kitapçığı ise çocukların akademik ve bilişsel gelişimlerini destekleyecek oyunları evde ailecek oynamaya imkan tanıyor.

Ordinap Mobil Eğitim Asistanı ise; yapay zeka teknolojisi sayesinde üniversite sınavlarına hazırlanan her öğrenciye her an ulaşabilecekleri bir öğretmen sunuyor. Öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını tek bir platformda toplayan Ordinap Mobil Eğitim Asistanı ile öğrenciler diledikleri yerden ders çalışıp takıldıkları noktalarda destek alıyor ve başarı durumlarını takip edebiliyor.

5 MİLYON TL'Yİ AŞAN YATIRIM VE HİBE İMKÂNI

En iyi üniversite kuluçka merkezleri arasında dünyada 18. ve Avrupa'da 8. sırada olan İTÜ Çekirdek, Türkiye'de teknoloji tabanlı girişimciliğin yaygınlaşmasına önemli katkı sağlıyor. Tüm Türkiye'den gelen girişimcilerin hayallerini girişime dönüştürmek için gerekli sermaye kaynağına erişme fırsatı sunan Big Bang Startup Challenge, bu yıl da pek çok kurum ve kuruluş tarafından destekleniyor. Elginkan Vakfı, İstanbul Sanayi Odası, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği, Enerjisa, ING Bank, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı, Hepsiburada, Cardtek, Monitise başta olmak üzere 40'ı aşkın destekçi, 14 yatırımcı şirket ve yatırımcı ağı ve 10 bireysel yatırımcı Big Bang'de geleceği etkileyecek başarılı girişimcileri destekleyecek. Big Bang günü, bu destekçi ve yatırımcılar tarafından toplam 5 milyon TL'yi aşan miktarda yatırım yapılması ve hibe dağıtılması bekleniyor.

23 Kasım'da Uniq İstanbul'da "etki" temasıyla düzenlenecek etkinlikte en başarılı 20 girişim sahnede girişimlerini sunarken, toplam 90 girişim ise etkinlik alanında ziyaretçiler ve yatırımcılarla bir araya gelecek. Ödül kazanan ve yatırım alan girişimlerin en başarılıları ayrıca İTÜ Çekirdek Kuluçka programına kabul edilerek, bir yıl süreyle İTÜ ARI Teknokent tarafından özel olarak desteklenecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eğitimin Geleceğini 'Etki'leyecek Girişimler Big Bang'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement