Ekşi Sözlük Yazarları Hakkındaki Dava - Son Dakika
Güncel

Ekşi Sözlük Yazarları Hakkındaki Dava

Ekşi Sözlük Yazarları Hakkındaki Dava

Hz. Muhammed'e yönelik "hakaret içeren ifadeler" kullandıkları iddiasıyla "Ekşi Sözlük" isimli internet sitesinin yöneticisi Sedat Kapanoğlu ile 39 yazarının, 9 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

17.02.2014 12:40  Güncelleme: 17:48

Hz. Muhammed'e yönelik "hakaret içerikli ifadeler" kullandıkları iddiasıyla "Ekşi Sözlük" adlı internet sitesinin yöneticisi Sedat Kapanoğlu ile 39 yazarının, 9 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Anadolu Adalet Sarayı 32. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuksuz yargılanan 11 sanık ile taraf avukatları katıldı.

Duruşmada savunmasını yapan Ş. C. E. internet sitesinde yer alan "evandro" adlı rumuzun kendisine ait olduğunu belirterek, dava konusu yazılarında hakaretin söz konusu olmadığını öne sürerek, bu yazıları 2007'de yazdığını söyledi.

Suçlamaları kabul etmediğini ifade eden Erenberk, "İnançlı bir insanım, beraatimi talep ediyorum" dedi.

Sanık Ş. Ş., sitede "buralı" rumuzunu kullandığını kaydederek, "2001 yılında yazmış olduğum yazıyı babamın hacca gittiğinde anlatmış olduğu bir anısına dayanarak yazmıştım. Daha sonraki yorumumda ise toplumun iki yüzlülüğüne dikkati çekmek istedim. Herhangi bir hakaretim yoktur. Beraatimi talep ediyorum" diye konuştu.

Sanık Y. E. U., dava konusu yazının başlığının kendisine ait olmadığını ifade ederek, "Yazı ifade özgürlüğü kapsamındadır. TCK'nın 216/3. maddesindeki kamu barışını bozacak nitelikte bir yazı da değildir" ifadelerini kullandı.

Sanık M. E., iddianamede bahsi geçen 4 ana başlıktaki yazıları kendisinin yazdığını belirterek, "Kesinlikle İslam'a karşı herhangi bir düşmanlığım yoktur. Hakaretim de yoktur. Beraatimi istiyorum" dedi.

Sanık A. O. G., yazdığı yazıların ifade özgürlüğü kapsamında ve tamamen mizansen olduğunu savunarak, beraatini istedi.

Hakim Ahmet Kaya, savunması alınan 11 sanığın duruşmadan vareste tutulmasına, duruşmaya katılmayan diğer sanıkların zorla getirilmesine ve Ekşi Teknoloji Bilişim AŞ'ye müzekkere yazılarak, iddianamede sanıkların yorumlarının bulunduğu yazıların başlıklarının kim tarafından açıldığının belirtilerek gönderilmesinin istenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Savcısı Orhan İlbeyli tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelilerin yazmış oldukları yazıların, ulusal ve uluslararası yasalarla korunan düşünce ve ifade özgürlüğü çerçevesinde açıklanmış bir eleştiriden ziyade, insan ilişkilerinin gelişmesine yarayan kamusal tartışmaya hiçbir katkıda bulunmayan ve yeryüzünde yaşayan insanların büyük çoğunluğunun mensubu oldukları 3 büyük dinin ortak değerleri olan "Allah, peygamber, cennet, cehennem, Kuran, İncil" gibi kavramlara yönelik hisleri nedensiz yere incitecek şekilde dini değerleri aşağılamak kastı taşıdığının anlaşıldığı belirtildi.

İddianamede bu kapsamda, "Ekşi Sözlük" adlı internet sitesi yöneticisi Sedat Kapanoğlu'nun da aralarında olduğu 40 şüphelinin, TCK'nın 216-3 ve 218-1. maddeleri uyarınca "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak" suçundan 9 aydan 1,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ekşi Sözlük Yazarları Hakkındaki Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement