Elektrikçilerin Kış Mesaisi - Son Dakika
Güncel

Elektrikçilerin Kış Mesaisi

Elektrikçilerin Kış Mesaisi

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Muş kent merkezi, ilçe ve köylerinde fırtına yüzünden yıkılan direkler, elektrikçilerin fazla mesaisi ile yenileniyor.

10.01.2015 12:04

Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Muş kent merkezi, ilçe ve köylerinde fırtına yüzünden yıkılan direkler, elektrikçilerin fazla mesaisi ile yenileniyor.

Geçen hafta bölgede hayatı felç eden fırtına ve kar yağışı, Muş'ta Varto merkez, 3 belde, 246 köy, 50 mezra ve 6 mahalleyi elektriksiz bıraktı.

Kara kışta şimdiye kadar yapılan çalışmalarda devrilen 122 direk ve kopan 600 enerji nakil hattı 140 personelin olağanüstü çabaları sonucu yenilendi. Enerji sorununu çözmek için karakışa meydan okuyan işçiler, "Kar ve ayaz, çalışmalarımızı aksatıyor. Sık skık mola vererek ısınmaya çalışıyoruz" diye konuştu. Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) İl Müdürü Eşref Şentürk, şöyle konuştu:

"Varto merkez ve 3 beldede elektrik kesintisi var. Fırtınadan elektriği kesilen 105 köy, 12 mezra ve 4 mahalleye elektrik verdik. Diğer bölgelere de elektrik verebilmek için ekiplerimiz gece-gündüz çalışıyoruz. Amacımız en kısa zamanda vatandaşlarımızın bu mağduriyetini giderebilmek." - Muş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Elektrikçilerin Kış Mesaisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement