Engeller Yıldırım'da Aşıldı - Son Dakika
Güncel

Engeller Yıldırım'da Aşıldı

Engeller Yıldırım\'da Aşıldı

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, 'Dünya Engelliler Günü' sebebiyle gün boyu süren çeşitli etkinliklerde engelliler ile bir araya geldi.

04.12.2014 16:35

Sosyal belediyecilik anlayışı gereği toplumun her kesimi ile yakından ilgilenen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' kapsamında gün boyu süren etkinliklerde engelliler ile bir arada oldu. İlk olarak Türkan Parkı'nda engelliler için kurulan özel salıncakların açılışını yapan Başkan İsmail Hakkı Edebali daha sonra Hacı Mehmet Zorlu Engelli İş Okulu'nda engelli öğrenciler ile kahvaltıda buluştu. Yıldırım Belediyesi olarak her çalışmalarında engelli gibi düşünerek davranmaya çalıştıklarını belirten Başkan Edebali, "Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının aşılması, topluma kazandırılması adına çalışmalarımızı belediye bünyesinde kurduğumuz 'Engelsiz Masa' ile hayata geçiriyoruz" dedi.

FUTBOL MAÇINDA BİR ARAYA GELDİLER
Engelleri aşmanın ilk olarak zihinlerdeki engellerin kaldırılarak başlanacağını ifade eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Tüm engellilerin sesi kulağı olmaya hazırız. Engelli vatandaşlarımızın ekonomik, siyasal ve sosyal alanda güçlü olabilmesi hepimizin sorumluluğu altındadır" diye konuştu. Daha sonra Bursasporlu eski futbolcular; Okan Yılmaz, Mümin Kaşmer, Ahmet Kılıç, Erkan Özen ve Necati Pala'dan oluşan şöhretler takımı ile Yıldırım İşitme Engelliler Spor Kulübü arasında oynanan karşılaşmada forma giyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım Belediyesi Spor Kompleksi'ni dolduran engelli öğrenciler ile keyifli saatler geçirdi. Başkan Edebali ayrıca işaret dili ile spor kompleksini dolduran öğrencilerin '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutladı.

'ENGELLERİ BİRLİKTE AŞACAĞIZ'

Gün boyu etkinliklerini sürdüren Başkan İsmail Hakkı Edebali, daha sonra Barış Manço Kültür Merkezi'nde Hacı Mehmet Zorlu Engelli İş Okulu, Nümahatun Özel Eğitim Okulu, Samanlı Özel Eğitim Okulu, Altı Nokta Körler ve İşitme Engelliler Derneği'nin yanı sıra Yıldırım Belediyesi'nde çalışan engelli personel ile yemekte bir araya geldi. Yemekte bir konuşma yapan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Hepimiz birer engelli adayıyız. Onlarla empati yapmak daha güçlü bir toplum olma adına bizim için önemli bir fırsattır. Toplumumuzun yüzde 15'ini oluşturan dezavantajlı gruplarımıza herkesin sahip çıkması gerekir" dedi. Yaptıkları projeler ile engellilerin dostu olduklarını da ifade eden Başkan Edebali, "Yıldırım'ı engellilerin daha rahat yaşaması için kentsel dönüşüm projemizde önemli çalışmalarımız var. Daha mutlu ve yaşanabilir bir Yıldırım için el ele vererek şehrimizi hak ettiği yere taşıyacağız" şeklinde görüşlerini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Engeller Yıldırım'da Aşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement