Engelleri Onları Müzikte Buluşturdu - Son Dakika
Güncel

Engelleri Onları Müzikte Buluşturdu

Engelleri Onları Müzikte Buluşturdu

Samsun'da yaşam parkınta tanışan üç engelli, oluşturdukları "Grup Yaşam"la hayata yeniden tutundular.

15.12.2013 11:18

MEHMET KUMCAĞIZ - Samsun'da değişik nedenlerle tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşamlarını sürdüren üç engelli, oluşturdukları "Grup Yaşam" adlı müzik grubu ile hayata yeniden tutundular.

Atakum Belediyesi'nin engeliler için oluşturduğu Yaşam  Parkı'nda tanışan Çağatay Çakır (21), Muammer Koç (31) ve  Çağdaş Çakmak (20)  müzikle hayata bağlanıyor.

Yaşam Parkı'nda tamamen tesadüfen bir araya gelerek müzik grubu kurduklarını belirten Muammer Koç, kendisinin doğuştan cam kemik hastası olduğunu ve yaşamını tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak sürdürdüğünü söyledi.

Bugüne kadar vücudunda 50'nin üzerinde kemiğin kırıldığını ve zor günler geçirdiğini belirten Koç, org kullanmayı kendi kendine öğrendiğini belirterek, "Klavyeli müzik aletlerini kullanabiliyorum. Zor olanı ise sadece sol elimi kullanmam. Yaklaşık 10 yıldır org çalıyorum. Burada diğer engelli arkadaşlarla bir araya gelerek bir müzik grubu kurduk. Her gün burada prova yapıyoruz. Bazen engelli dernekleri de sahneye çıkıyoruz. Grubumuz engellilerden oluştuğu için adını Grup Yaşam koyduk. Çünkü biz daha çok yaşama bağlıyız. Müzik bizim için hayatın anlamı" dedi.

Bateriyi internetten öğrendi

Grubun bateristi Çağatay Çakır ise,  bir yaşında geçirdiği hastalık nedeniyle beyin sinirlerinde hasar oluştuğunu ve bu nedenle de ayaklarının tutmadığını ve ellerini de düzgün kullanamadığını ifade etti.

Elektronik bateri çalmayı internetten görüntü izleyerek öğrendiğini anlatan Çakır, bateri çalarken farklı duygular yaşadığını kurdukları grupla da kendilerini daha sağlıklı hissettiğini kaydetti.

Yaklaşık üç yıl önce denizde atlarken kafasını kuma çarptığı için felç olduğunu anlatan Çağdaş Çamak ise müzikle hayata tutunduğunu söyledi.

Kurdukları Grup Yaşam'ın solisti olduğunu belirten Çakmak, "Amatör olarak bir araya geldik. Müziğimizi ilerletmek istiyoruz. Yapılamayacak bir işin olmadığını insanlara göstermek istiyoruz. Azim ve gayretle bugünlere geldik. Başladığımız günden daha iyiyiz ve daha da iyi olacağız. Çünkü biz birlik ve beraberlik içinde her şeyin üstesinde geliyoruz. Yaptığımız müzikle insanların duygularına temas ederken, kendimizi daha mutlu hissediyoruz" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelleri Onları Müzikte Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement