Engelli arkadaşlarına umut oluyor - Son Dakika
Güncel

Engelli arkadaşlarına umut oluyor

Engelli arkadaşlarına umut oluyor

EMRAH KOCABEY - Iğdır'da 10 yaşındayken ağaçtan düşerek yürüme yetisini kaybeden Hakan Abakay (32), evinin yanında oluşturduğu el sanatları atölyesinde hem vakit geçiriyor hem de engelli arkadaşl...

04.12.2013 11:28

EMRAH KOCABEY - Iğdır'da 10 yaşındayken ağaçtan düşerek yürüme yetisini kaybeden Hakan Abakay (32), evinin yanında oluşturduğu el sanatları atölyesinde hem vakit geçiriyor hem de engelli arkadaşlarını hayatın içinde tutmaya çalışıyor.

Yeşil Iğdır Engeliler Spor Kulübü Derneği Başkanlığı görevini de yürüten Abakay hem atıcılık sporu yapıyor hem evinin yanında oluşturduğu atölyede el sanatıyla uğraşıyor hem de diğer engelli arkadaşlarına yardımcı olarak engelleri aşmaya çalışıyor.

Abakay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yürüyememenin hiçbir zaman yapmak istenen iş için engel olmadığını, insanın biraz gayret ettikten sonra güzel işler ortaya çıkarabileceğini söyledi.

Engelli insanın biraz emek verdikten sonra, elinden her işin gelebileceğini belirten Abakay, "İnsanlar yeter ki bir şeyi yapmaya karar versin. Bende her şeyi kendime göre dizayn edip çalışma ortamı oluşturdum. Hem sporsal dalda hem de el sanatları işinde çeşitli çalışmalar yaparak hayatın içinde olduğumu herkese gösterdim. Engelliler yeter ki çalışmak istesinler, başaramayacakları iş yoktur diye düşünüyorum" diye konuştu.

- "Hem spor hem de el sanatı işi yapıyorum"

Abakay, engelli arkadaşlarının sosyal haklarını ve kamuda yaşadıkları sıkıntıları çözmeye çalıştığını anlatarak, "Ben yaptığım çalışmalarla engelli arkadaşlarımızı hayata ve yaşama yeniden katıyorum. Engelli arkadaşlarımız evinde dört duvar arasında kalıyorsa biz gidip ziyaret eder ve onu da hayatın içine alıyoruz. Benim yaptığım el sanatlarında boyama işlerine ve diğer ince işlere bakarlar ya da sporsal faaliyetlerimize katılmasını sağlıyoruz. Çeşitli alanlarda yapılan turnuvalara hazırlarız. Hayatın içine dahil olmaları için her türlü gayreti sarf ederiz."

Hiç kimsenin engelli olmadığını ve azimle çalışmanın sonucunda insanın elde etmek istediğine ulaştığını vurgulayan Abakay, şunları kaydetti:

"Yeter ki insanlar engeller koymasın. Çözülmeyecek bir şey yoktur. Devlet bu tür atölyelere destek verirse engelli arkadaşlarımızın hayatlarına küçük de olsa bir katkı sağlamış olur. Atölyede benim yaptığım el sanatlarını diğer arkadaşlarımız da boyama işini yaparak güzel bir şeyin ortaya çıkmasını sağlıyorlar. Yaptığımız el sanatlarında genelde süs eşyaları yer alıyor. Bunları da derneğimize katkısı olsun diye satışa sunuyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelli arkadaşlarına umut oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement