Engelli, Tapusunu Bilirkişiyle Alacak - Son Dakika
Son Dakika Logo

Engelli, Tapusunu Bilirkişiyle Alacak

20.08.2013 11:28

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, engelli vatandaşların tapu işlemleri sırasında yaşadığı mağduriyet bilirkişiyle çözecek Gayrimenkul alım ve satımı, miras gibi tapu işlemleri için daha önce vasi tayin eden engelli vatandaşlar, artık yeminli bilirkişiden yardım alabilecek

DUYGU CAN - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, engelli vatandaşların tapu işlemleri sırasında yaşadığı mağduriyeti yeminli bilirkişilerle çözecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Tapu Sicili Tüzüğü'ne göre, işitme, konuşma veya görme engelliler, isteğe bağlı olarak tapu işlemlerini iki tanık huzurunda yapabilecek. İşitme veya konuşma engelli olması ve yazıyla anlaşma imkanının da bulunmaması halinde işaret dilinden anlayan yeminli bilirkişi bulundurulacak.

Miras, gayrimenkul alım ve satımı gibi tapu işlemleri için daha önce vasi tayin eden engelli vatandaşlar, artık isteğe bağlı olarak bilirkişiden yardım alabilecek. Uygulamayla, daha önce tapu işlemleri için vasi tayin eden engelli vatandaşların hak kaybı yaşaması engellenecek.

Bilirkişi, engellilerin talep ettiği işlemle ilgili bilgileri tapu memuruna anlatacak. Bilirkişiler, 18 yaşını geçmiş fiili ehliyete sahip kişiler arasından seçilecek.

-Bilirkişi mahkemede yemin edecek

Bilirkişi olarak seçilenler, tapu işlemleri öncesinde mahkemede, engellilerin isteklerini tapu memuruna doğru anlatacağına dair yemin edecek. Bilirkişi belirlemeyen engelliler ise vasi tayin etmek suretiyle tapu işlemlerini yapmaya devam edebilecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engelli, Tapusunu Bilirkişiyle Alacak - Son Dakika


Advertisement