"Engelsiz Gülüşler" Bocce İle Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

"Engelsiz Gülüşler" Bocce İle Devam Ediyor

"Engelsiz Gülüşler" Bocce İle Devam Ediyor

Çocuk Üniversitesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen ve bir ay boyunca sürmesi planlanan etkinlikler kapsamında paralimpik bocce etkinliği gerçekleştirildi.

26.09.2013 17:13  Güncelleme: 17:12

Çocuk Üniversitesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen ve bir ay boyunca sürmesi planlanan etkinlikler kapsamında Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan'ın katılımıyla paralimpik bocce etkinliği gerçekleştirildi.

Engelsiz Yaşam, Bakım, Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğünde bakım ve koruma altında bulunan engelli öğrencilerin katıldığı etkinlikte keyifli anlar yaşandı. Karar verme, olay üzerine yorum yapma, farkına varma, üretkenlik, kişisel becerilerini geliştirme ve sosyalleşerek toplum ile bütünleşme, toplumda farkındalık yaratma, aynı zamanda da kişisel gelişimlerini desteklemeye olanak sağlama gibi katkılarının yanı sıra yorucu olmayan, eğlenceli, fakat hedefleri olan bir spor dalı olan bocce etkinliği aracılığıyla engelli öğrencilerin eğlenerek sosyalleşmelerine katkı sağlandı.

Etkinliğe dair konuşan Rektör Prof. Dr. Recep Bircan, sosyal sorumluluk bilinciyle yürütülen bu tür projeleri sonuna kadar desteklediğini ve projelerin yürütülmesi konusunda Üniversite olarak her ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

"Engelsiz Gülüşler" projesi hakkında görüşlerini aldığımız Çocuk Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hüseyin EŞ şunları söyledi: "Hayatın her alanında engelleri ortadan kaldırarak engelli bireylerin yaşamdan zevk almasını sağlayacak bu projede yer almaktan gurur ve onur duyduğumu belirtmek isterim."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Engelsiz Gülüşler' Bocce İle Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement