Erbaa Büyük Camii'de gerçekleşen törene Erbaa'lı bayanların yoğun ilgisi dikkat çekti.Sunuculuğunu Edebiyat Fakültesinde okuyan yaz kur'an kursu öğrencilerinden Yasemin Ercan'ın yaptığı törende şiirler,ilahiler,kasideler ve sureler okundu.Kız Kur'an kursu öğreticileri ayrıca Kur'an öğrenmenin ve öğretmenin faziletleri ile ilgili sohbetlerde yaptılar.
Yaz Kur'an Kursu öğrencilerinin def eşliğinde söyledikleri ilahiler dinleyici bayanlar tarafından büyük beğeni topladı.Kendi çocuklarının ve torunlarının Kur'an okurkan bazı anne ve ninelerin oldukça duygulandıkları görüldü. Yaz Kur'an Kursu öğrencilerinin okumuş oldukları Kur'an'lar hatim duası ile son buldu.
Program sonunda konuşan Erbaa Müftüsü Mehmet Ceylan;
Yaz Kur'an Kurslarının hedefinin yaz dönemini çocukların hem eğlenerek, hem öğrenerek geçirmesini sağlamak olduğunu ifade eden Müftü Ceylan, "Çocuklarımız okullarının tatile girdiği dönemde, yaklaşık 2,5-3 aylık dönemde boş kalmasınlar, tamamen okumadan öğrenmeden sıyrılmasınlar, hem de bu zamanı değerlendirirken dini bilgilerini de alsınlar, Kur'an-ı Kerimi öğrensinler istiyoruz. Birazda bunu eğitim stratejisini çocukların psikolojisine uygun hale getirerek, oyunlu, eğlenceli, sohbetli şekilde bilgiler almalarını sağlayarak gerçekleştiriyoruz" diye konuştu
Son Dakika › Güncel › Erbaa'da Kur'an Günleri - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.