Erhan Yılmaz'dan "alt yapıya" müjde - Son Dakika
Güncel

Erhan Yılmaz'dan "alt yapıya" müjde

Erhan Yılmaz\'dan "alt yapıya" müjde

Bir yandan kulübün profesyonel başarısı için ter döken Kocaeli Birlikspor Kulübü Başkanı Erhan Yılmaz, bir yandan da alt yapıyı izliyor.

08.11.2016 08:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yılmaz, U-19 ve U-17 takımı oyuncuları, aileleri ve alt yapı antrenörleriyle bir araya geldi, "Alt yapıyı tamamen kendi bünyemize alıyoruz" müjdesini verdi

Kocaeli Birlikspor Kulüp Başkanı Erhan Yılmaz, yönetimi ve teknik kadrosu yüzünü alt yapıya döndü. Akademi Ligi U-19 ve U-17 takımlarında oynayan sporcular ve aileleriyle Körfez Sosyal Tesisleri'nde bir araya gelen başkan Yılmaz alt yapıyla ilgili projelerini, düşüncelerini ve beklentilerini aktardı, velilerin soru ve sorunlarına ilişkin geri bildirimlerini aldı. Toplantıda Yılmaz'a başkan vekili Ozan Keser, sportif direktörü Çağrı Arslan, Ar-Ge koordinatörü Cem Sinan Vergül, teknik direktör Fatih Akyel, yardımcı antrenör Recep Yazıcı eşlik etti.

YÜREĞİNİZE DOKUNMAK İÇİN

Alt yapı koordinatörü ve U-19 teknik sorumlusu Ali Gürdal, alt yapı hocaları; Göksel Ali Argun (U-14), İbrahim Karaduman (U-15), Turgay Bulut (U-16) ve Fahri Denli'nin (U-17) hazır bulunduğu toplantıya sporcular ve velileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını sportif direktör Çağrı Arslan yaptı ve alt yapıya verdikleri önemi anlattı. Ardından kulüp başkanı Erhan Yılmaz, "Alt yapıdan gelen bir kardeşiniz olarak alt yapıya ne kadar önem verdiğimi mutlaka duymuş ya da okumuşsunuzdur. Sizlerle tanışmak ve yüreğinize dokunmak istedim. Sizlerle kulübü nasıl daha iyiye taşıyabiliriz, alt yapıdan üst yapıya nasıl oyuncu çıkarırız konularını sizlerle konuşmak istedim.

ALT YAPIYI GERİ ALIYORUZ

Alt yapımızı sponsor olması nedeniyle Mehmet Demirkol'a vermiştik. Ama alt yapımızı tamamen geri alacağımızı sizlere söyleyeyim. Mehmet de burada ve o da ilk kez duyuyor. Alt yapımızı kendi bünyemizde taşıyacağız. Burada amacım; yapamayacağım şeyler vadetmek değil. Alt yapıda 250'ye yakın genç kardeşimiz var. 'Hepsini profesyonel yapacağız' diyemem. Ama hayata tutundurmak, topluma kazandırmak, iyi birey olmalarına vesile olmak istiyoruz. Aralarından birkaçını üst tarafa çıkarabilirsek o da bizim başarımız olacak.

DELİ CESARETİYLE ALDIK

Takım ilçenin takımı. Kendi egomu tatmin etmeye çalıştığım bir yer değil. Bizler iyi şeyler yapmak için buradayız. Samimiyetimizi görün, bilin istedim. Her biriniz bu takımın ferdisiniz. Sporcu kardeşlerimize öncülük etmek için buradayız. Deli cesaretiyle kulübü aldık. Şuana kadar kimseden destek olmadan kulübü idare ediyoruz. İyi de götürdüğümüzü düşünüyorum. Sizlerden de kulübümüze katkı sağlamanızı istiyorum. Bundan sonraki maçlarımızda sizleri de görmek arzusundayım. En kötü desteğiniz bu olsun istiyorum" dedi.

AKYEL: HAYALLERİMDEN BİRİ

Teknik direktör Fatih Akyel, "Buraya geldiğimiz günden beri alt yapıdan A takıma oyuncu nasıl çıkarırız, nasıl bu kulüpten bu bütçelerle oyuncu üretip Türkiye piyasasına göndeririz diye konuştuk. GS, BJK gibi takıma buradan oyuncu vermek hem kulübün hem de sizlerin hayalidir. A takım tabii ki önemli ama bizim amacımız oyuncu yetiştirmek. Alt yapıdaki bütün maçlara gitmeyi istiyoruz. Recep hocamız 25 yıl GS alt yapısında çalıştı, yerli yabancı hocalarla çalıştı. Alt yapıyı o da takip edip bize rapor getirecek. Amacımız özellikle kamplarda A takıma oyuncu almak. Dışardan transfer değil de alt yapıdan oyuncu almak istiyoruz. Alt yapıyı çok sevdiğim için alt yapıdan oyuncu çıksın istiyorum. Bu benim de hayallerimden biri" dedi.

GOL KRALI YERİNE YETENEK…

Yabancı oyuncuya karşı olmadığını ama kendi çocuklarımızın iyi yerlerde olmasından daha mutlu olduğunu belirten Fatih Akyel, "Ülkemizin genç yeteneklere ihtiyacı var. En çok istediğim şey; alt yapıdan gençleri yetiştirmek ve A takımda oynatmak. Transfer yapıp takımımdan gol kralı çıkacağına alt yapıdan 3 tane yetenekli oyuncu çıkarmak daha değerli. Önümüzdeki günlerde alt yapıdaki bütün maçlara geleceğiz. Yeteneklilerinizi alacağız A takımla kaynaştıracağız ki bir an önce profesyonel hayata alışsınlar. Velilere de iş düşüyor; çocukların gıdasına, uykusuna, dinlenmesine dikkat edin. Kocaeli'den çok yetenekli oyuncular çıktı, inşallah siz de onlardan biri olursunuz" diye konuştu.

YAZICI: FIRSAT BEKLİYORDUM

Uzun yıllar GS'nin alt yapısında çalışan yardımcı antrenör Recep Yazıcı, "Alt yapı hocalarımız bu işin yükünü çeken insanlardır. Benim uzmanlık alanım alt yapı. Alt yapı antrenörleri çok küçük yaşlarda futbolcuları alıp bir yere getirdiğinde maddiyat falan düşünmez, mutluluğu yeter. Ülkemizde çok yetenekli çocuklar var. Ne yazık ki doğru eğitim, doğru şekilde, doğru yönetimler tarafından yapılmamakta. Başkanımızın futboldan gelmesi, Fatih hocamızın GS alt yapısından yetişmesi, bizim uzun yıllar alt yapıda çalışmamız gözümüzü alt yapıya çevirdi. Geldiğimizden beri fırsat bekliyordum. Maçlar denk geldiği için takımları henüz izleyemedim. U-11'den U-19'a hepsini izlemek istiyorum.

ARDA EN YETENEKLİ DEĞİLDİ

Tecrübemizi, bilgimizi, becerimizi bu kulübe aktaracağız. Avrupa'da ne kadar büyük futbol akademisi varsa hepsinde kurs görmüş, yapılarını bilen biriyim. Yardımcı olacağım. Çocuklarımız Avrupa'dakilerden daha yetenekli ama sonuca ulaşmak için beklemek, sabretmek gerekiyor. Lütfen sabır gösterelim. Buradan da oyuncu çıkacaktır, bunu görebiliyorum. Elimizin değdiği, yetiştirdiğimiz oyuncular var. Arda Turan 8-9 yaşındaydı ilk bana geldiğinde. O çocuklar arasında en yetenekli o değildi. Ama azmi, çalışması ve ailesinin desteği onu bu noktaya getirdi. Emre Çolak İspanya'da oynuyor. Onu 20 tane tişört karşılığında aldık. Fakir bir ailenin çocuğuydu ve şimdi hepimizi gururlandırıyor. Onlardan bir tanesi sizin çocuklarınız neden olmasın" dedi.

GÜRDAL: A TAKIM GÜÇLÜYSE…

Alt yapı koordinatörü Ali Gürdal ise "İlk defa alt yapıda böyle bir toplantı organize ediliyor. Bunun için teşekkür ederim. Kulübümüzün başkanı, teknik direktörü, yardımcı hocası, sportif direktörü burada. Bu bile alt yapıya verilen önemi gösteriyor. En büyük avantajımız Erhan başkan. Çünkü futbolun içinden geldi. A takım ne kadar başarılı olursa biz o kadar ilgi görürüz. Bu da sizlerin desteğiyle olur" şeklinde konuştu. Ardından velilerin duygu ve düşünceleri dinlendi, soruları yanıtlandı. Oldukça verimli geçen toplantıda velilerin kendilerine değer verilmesinden dolayı duyduklarını memnuniyet dikkat çekti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Erhan Yılmaz'dan 'alt yapıya' müjde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement