Erzurum'daki Cinayet Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Erzurum'daki Cinayet Davasında Karar

Erzurum\'daki Cinayet Davasında Karar

Bir arkadaşını tabancayla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa, 15 yıl hapis cezası verildi.

18.06.2013 14:42

Erzurum'da bir arkadaşını tabancayla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanığa, 15 yıl hapis cezası verildi.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanık Sinan Akyüz ile avukatı ve ailesi hazır bulundu.

Sanık Akyüz karar öncesi yaptığı savunmasında, olayda ölen Mehmet Karadoğan ile hiçbir husumetinin bulunmadığını, alacak verecek meselesi yüzünden tartıştığı bir grup arkadaşıyla aralarında başlayan kavga sırasında kendisini savunmak amacıyla silah çektiğini söyledi.

Akyüz, bu sırada Karadoğan'ın elindeki silahı almaya çalışırken silahın ateş alması sonucu ağır yaralandığını söyleyerek, iş ortağıyla Karadoğan'ı yaralı halde kendi araçlarıyla hastaneye götürdüklerini ifade etti.

Hastanede saldırıya uğrama riskine karşı jandarmaya teslim olduğunu belirten Akyüz, şunları kaydetti:

"Öldürme gibi bir kastım kesinlikle yoktu. Olay tamamen kazara meydana geldi. Bir grup insan bana saldırdı ancak onlara karşılık vermek istemediğim için gidip aracıma binip olay yerinden ayrılmayı tercih ettim. Araca bindikten sonra bana karşı yapılan darp eylemine engel olmak ve saldırıyı defetmek için havaya doğru bir el ateş ettim. Ateş sırasında hedef gözetmedim, zira kastım olsaydı maktulü kafasından da vurabilirdim. Öldürme kastıyla hareket etmedim. Bana yapılan saldırıyı engellemeye çalıştım. Tahliyemi talep ediyorum."

Sanık avukatı da savunmasında, müvekkilinin Karadoğan'ı öldürme kastının olmadığını, mahkemenin eylemi kasten adam öldürme olarak değerlendirmesi halinde ise müvekkilinin saldırıya uğradığını ve ağır tahrik altında olayın meydana geldiğinin göz önünde bulundurmasını istedi.

Mahkeme Başkanı Okan Akar, sanık Akyüz'ün "samimi itirafı", öldürme kastının olmaması ve cinayetin ağır tahrik altında işlendiğinin de göz önünde bulundurarak, sanığı 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.

-Olay

Pazaryolu ilçesinde 26 Ağustos 2009 tarihinde bir grup inşaat işçisiyle sanık Sinan Akyüz arasında alacak verecek yüzünden yaşanan tartışma sırasında, sanık Akyüz'ün elinde bulunan tabancayı almaya çalışan Mehmet Karadoğan, silahın ateş alması sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı Pazaryolu Devlet Hastanesinde tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybetmişti. Sanık Akyüz, kullandığı silahla Pazaryolu İlçe Jandarma Komutanlığı'na giderek teslim olmuştu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'daki Cinayet Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement