Esed'in Ordusu Kimyasala Hazırlanıyormuş - Son Dakika
Güncel

Esed'in Ordusu Kimyasala Hazırlanıyormuş

Esed\'in Ordusu Kimyasala Hazırlanıyormuş

Halep'te Esed'in ordusuna ait askeri üsten kimyasal silahlarla ilgili teçhizatlar çıktı.

26.07.2012 18:54  Güncelleme: 20:39

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Halep'in merkezinde rejimin ordusuna ait kimyasal silah teçhizatı ele geçirdi.

Yaşanan çatışmalar sonrası bir askeri üste biyolojik ve kimyasal silahlar için gaz ölçüm cihazı ve birçok gaz maskesi bulundu. ÖSO Komutanı Ebu Ali, Esed güçlerinin bölgeden geri çekilmek zorunda kaldığını, apar topar bölgeden çıktıkları için kimyasal silahlarla ilgili teçhizatı götüremediklerini belirtti.

Ebu Ali, rejimin kimyasal silah kullanabileceğine dikkati çekti.

ÖLÜ SAYISI 134'E ÇIKTI

Öte yandan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ordunun çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ve çıkan çatışmalarda ölü sayısının 134'e yükseldiğini duyurdu.

Londra merkezli örgüt, güvenlik güçlerinin sabahtan bu yana Şam'ın çeşitli bölgelerinde helikopter ve tank desteğinde düzenlenen operasyonlarda 37 kişinin hayatını kaybettiğini ve kentin; Kadem, Yermük, Aseli, Seyyide Zeyneb bölgelerinin bugünkü operasyonların hedefi haline geldiğini kaydetti.

Ordunun, Halep'in bazı semtlerinde hava destekli operasyonlar gerçekleştirmesi sonunucunda 32 kişinin hayatını kaybettiğini belirten örgüt, Dera'da 25, İdlib'te 15, Humus'ta 11, Deyru'z Zor'da 6, Hama'da 5, Kuneytra'da 2 ve Raka'da bir olmak üzere ülke genelindeki operasyonlarda açılan ateş sonucunda ölü sayısının 134'e çıktığını aktardı.

Örgüt; ordunun, Şam'ın banliyöleri, Hama, Humus, İdlib, Halep ve Deyru'z Zor'da yoğun bir şekilde operasyonlarına devam ettiğini bildirdi. 

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Esed'in Ordusu Kimyasala Hazırlanıyormuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement