Esenler'de Çocuk Şenliği - Son Dakika
Güncel

Esenler'de Çocuk Şenliği

Esenler\'de Çocuk Şenliği

Esenler Belediyesi Esma Biltaci Anne Çocuk Oyun Kampüsü'nde eğitim alan minik çocuklar, aldıkları eğitimi düzenlenen "Çocuk Şenliği"nde sahneye taşıdılar.

02.06.2015 15:21  Güncelleme: 15:22

Esenler Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Esma Biltaci Anne Çocuk Oyun Kampüsü, okulların kapanmasına kısa bir süre kala "Çocuk Şenliği" programı düzenledi. Şenlikte 1 yıl boyunca aldıkları eğitimleri sahneye taşıyan Anne Çocuk Oyun Kampüsü öğrencileri, velilerine eğlenceyi ve gururu bir arada yaşattılar.

Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programa; AK Parti İstanbul Milletvekili ve Milletvekili Adayı Sevim Savaşer, AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Bedri Baş, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran ve çok sayıda veli katıldı.

ÇOCUKLARIN GESTERİLERİ TAM NOT ALDI

Velilerin yoğun ilgi gösterdiği program, Esma Biltaci Anne Çocuk Oyun Kampüsü'nü tanıtan sinevizyon gösterimi ile başladı. Halk oyunlarından tiyatroya, palyaçodan semazen gösterimine kadar pek çok alanda performans sergileyen çocuklar, izleyenlerden tam not aldılar.

EN ÇOK BEĞENİ TOPLAYAN PROJE

Programda bir konuşma yapan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu Türkiye'de bir ilk olan Çocuk Sokağı'ndaki Anne Çocuk Kampüsü'nün düzenlediği etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek, "Biz o Çocuk Sokağı'nı açsaydık, çocuklarla dolu bir sokak olmasaydı hiçbir anlamı olmazdı. Annelere de teşekkür ediyorum. Çocuk sokağı sizlerle güzel, sizlerle anlam kazanıyor. Sokağımıza vermiş olduğunuz destek ve katkıdan dolayı herkese teşekkür ediyorum. Çocuk Sokağı projemiz, Türkiye'nin en çok beğeni toplayan projelerinden biri oldu" diye konuştu.

SOKAĞIN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ...

Dünyanın değişik yerlerinden insanların Çocuk Sokağı'nı görmeye geldiklerini söyleyen Göksu, "Çocuk Sokağı aslında güvenli oyun alanı sağlarken, aslında çok önemli bir görevi daha üstleniyor. Bizim çocuklarımızın şu anda en büyük tehlikelerinden bir tanesi de sanal oyun alanları. Yani bilgisayar oyunlarına mahkum kalmalarıdır. Bu sokağın en önemli özelliği; çocuklarımızı o oyunlara mahkum etmeden geleneksel sokak oyunlarımıza öğrenmesine katkı sağlamasıdır. Eğer biz, bu şehrin çocuklarına sahip çıkabilirsek hem şehrimizin hem de ülkemizin geleceğini garanti altına alırız" dedi.

Program, protokol üyelerinin çocuklarla hatıra fotoğraf çektirmesinin ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esenler'de Çocuk Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement