Eski Ortağını Silahla Öldürdüğü İddiası - Son Dakika
Güncel

Eski Ortağını Silahla Öldürdüğü İddiası

Mudanya ilçesinde kurdukları çiftlik batınca kalan borcun nasıl ödeneceği konusunda çıkan tartışmada, eski ortağını silahla öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı

16.07.2013 13:41

Mudanya ilçesinde kurdukları çiftlik batınca kalan borcun nasıl ödeneceği konusunda çıkan tartışmada, eski ortağını silahla vurarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında "kasten adam öldürmek" suçundan hakkında müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık İhsan Güneş (42) hazır bulundu.

Dayısı Yusuf Üze ve öldürdüğü iddia edilen eski ortağı Hüseyin Altın ile kredi çekerek büyükbaş hayvan çiftliği satın aldıklarını anlatan tutuklu sanık Güneş, "Çiftlikteki inekleri satan Hüseyin, çiftliğin borçlarını da ödememiş. Bu nedenle bankadan haciz geldi. Hatta dayım Yusuf Üze bu olaydan dolayı kalp krizi geçirerek öldü. Birçok defa Hüseyin ile borçları ödemesi için konuştum. Hatta bu konuyla ilgili kendisine dava da açtım" dedi.

Olay günü Hüseyin Altın'la çay ocağında tesadüfen karşılaştıklarını ve borcun ödenmesi konusunda kendisinden yardım istediğini öne süren Güneş, maktulun kendisini aşağılamaya başladığını iddia ederek, "Hüseyin, ölen dayıma ve bana küfürler etti. Ben de tabancayı çıkartıp ağzına mermi verdim. Niyetim ayaklarına doğru ateş etmekti. Fakat bu sırada kaskatı kesilen elim tetikte kalmış. Tabanca kendi kendine patlamaya devam etmiş" diye konuştu.

Olayın ardından sevk edildiği nöbetçi mahkemede, Hüseyin Altın'ın kendisine küfrettiğini niçin söylemediğini soran hakime tutuklu sanık, "Ben mahkemede Hüseyin'in bana küfrettiğini söylemedim. Çünkü orada kadın avukat vardı. Ben de utanmıştım" diye cevap verdi.

Sanığın savunmasının ardından tanıkları dinleyen mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İddiaya göre, İhsan Güneş, Hüseyin Altın ve dayısı Yusuf Üze ile Mudanya ilçesi Evciler köyünde iki yıl önce 1 milyon lira kredi çekerek büyükbaş hayvan çiftliği kurmuştu.

Çiftliğin batması üzerine geçen nisan ayında merkez Osmangazi ilçesi Dikkaldırım Mahallesi'nde buluşan İhsan Güneş ve Hüseyin Altın, yaklaşık 1 milyon liralık borcun nasıl ödeneceği konusunda tartışmaya başlamış, tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine İhsan Güneş, belinden çıkardığı silahla Hüseyin Altın'a 5 el ateş etmişti. Sağlık ekiplerince Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Altın, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Ortağını Silahla Öldürdüğü İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement