Esnaf'tan Dündar'a Farklı Bir Öneri - Son Dakika
Güncel

Esnaf'tan Dündar'a Farklı Bir Öneri

Esnaf\'tan Dündar\'a Farklı Bir Öneri

Dündar'dan, Esnafın Önerisine Olumlu Yaklaşım

02.01.2015 15:08

Esnaf ve vatandaşla sık sık bir araya gelerek onların sorun ve önerilerini dinleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a, zaman zaman farklı taleplerde geliyor.

Ünlü caddeyi ziyaret ederek esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bir esnafın Bursa'nın markalarına sahip çıkılması için getirdiği öneriyi mutlaka değerlendireceklerini söyledi. Dündar, "Bursa'nın markalarına sahip çıkmak bizim görevimiz" dedi.

Ünlü caddede faaliyet gösteren ve aynı zamanda Bursa'nın bilinen ünlü markalarından biri olan İskender Kebapçısının sahibi Fahri İskenderoğlu, Başkan Dündar'a, kentin ulusal markalarının birer heykelinin dikilmesini teklif etti. Ünlü caddede yapılan çalışmalar için Dündar'a teşekkür eden Fahri İskenderoğlu, "Başkanımız bu güne kadar çok güzel, örnek çalışmalar yaptı, yapmayı da sürdürüyor. Bursa'nın değerlerine sahip çıkıyor. Bizim de kendisine bir önerimiz, bir talebimiz var. Bizler ülkemizin farklı şehirlerine gittiğimizde, o şehirle özdeşleşmiş ürünlerin heykellerini görüyoruz. Örneğin, çinileri ile meşhur Kütahya'da çini vazo, Denizli'de horoz, Trabzonda Kemençe heykeli görüyoruz. Ne yazık ki kestanesi, bıçağı, ipeği, havlusu, şeftalisi ve İskender kebabı ile meşhur Bursa'da, ne yazık ki böyle bir şey göremiyoruz. Neden kestanesi, şeftalisi havlusuyla ilgili birer heykel olmasın. Örneğin, ünü dünyaya yayılmış İskender'in mucidi, dedemiz İskender İskenderoğlu'nun bir heykeli olmasın" diyerek, Başkan Dündar'dan bu konuda yardımcı olmasını istedi.

Ünlü cadde ziyareti sırasında esnafın ilginç önerisi ile karşılaşan Başkan Dündar, bu önerinin mutlaka değerlendirileceğini söyledi. Esnaf ve vatandaşla sık sık bir araya gelip onların sorunlarını dinleyip, talep ve önerilerini aldıklarını, bu talepler doğrultusunda hizmet ürettiklerini ifade eden Başkan Dündar, "Bizden, Bursa'nın değerlerini, markalarını anıtsal hale getirmemiz isteniyor. Bu tür markaları bizim de koruyup kollamamız gerekiyor. Bursa'mıza, Bursa'mızın markalarına sahip çıkmak bizim öncelikli görevimiz. Bizler de gelen talepler doğrultusunda, şehrin uygun bir yerine İskender, havlu, kestane gibi ünü dünyaya yayılmış markalarımızın heykeli dikmek için gerekli desteği vermek istiyoruz. Bunun için en kısa zamanda bir çalışma yapacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esnaf'tan Dündar'a Farklı Bir Öneri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement