Evde Çalışan Anneler de İş Sahibi Olacak - Son Dakika
Güncel

Evde Çalışan Anneler de İş Sahibi Olacak

Evde Çalışan Anneler de İş Sahibi Olacak

Kağıthane Belediyesi yeni bir projeye daha imza atıyor.

19.05.2012 13:45

Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ev ortamında ailesiyle ilgilenirken ev hanımı anneleri de iş sahibi yapacak proje hakkında açıklamalarda bulundu. Canlı yayında Projeyi gerçekleştirecek olan firma sahibi Mehmet Özyirmidokuz'la "TRT Okul Tv" de canlı yayına katılan Başkan Kılıç, ev hanımlarının telefonlarla gelen sorularını da cevaplandırdı.

Başkan Fazlı Kılıç, 17 Mayıs Perşembe günü Saat 11.30 da TRT Okul Tv sunucuları Canan Hoşgör, Banu Çiftci ve Zeynep Kasımlıoğlu'nun konuğu oldu. "Kadın ve Çocuk" programında, "Evde Çalışan Anneler"le ilgili canlı yayına katılan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Mehmet Özyirmidokuz ile proje hakkında açıklamalarda bulundu. Kılıç, Projenin alt yapısının oluşturulmaya çalışıldığını söyledi ve telefonla canlı yayına bağlanarak bilgi almak isteyen vatandaşların sorularını da cevaplandırdı.

Projeye göre, internet ortamında iş sahibi olmak isteyen anneler, evlerinde aile yaşantısını sürdürürken, teknolojiyi kullanarak hızlı ve verimli bir şekilde iş sahibi olma imkanını yakalayabilecekler. Sistemin diğer bir amacı da, zaman tasarrufu sağlayarak ve birokrasiyi asgari boyutlara indirerek, elektronik imzalarla işleri kolaylaştırmak.

Kağıthane'de 500 000 insanın yaşadığını ve hizmet etmek için zamanla yarıştıklarını söyleyen Fazlı Kılıç, "Zamanı Hizmete Dönüştüren Belediye" ünvanına yakışır bir proje olan bu girişimin, evlerinde çalışan kadın personel (anneler)in, internetten evraklarını "e imza" ile takip edebileceklerini söyleyerek, zamandan tasarrufla işlerini daha da hızlandıracaklarını ifade etti. Fazlı Kılıç, Şifre girerek yazılı iletişim ve elektronik imzayla yürütülen sistemde normal bir işyerinde çalışılıyormuş gibi, yapılacak işlerde standart süreler de tanındığı hakkında açıklamalarda bulundu.

Kağıthane Belediyesinde kadınların el emeklerine çok değer verdiklerinin altını çizen Başkan Fazlı Kılıç, İlçede "Maharetli Eller Satış Merkezi" oluşturduklarını söyledi. Kılıç, İŞ-KUR la irtibat içinbde olduklarını ifade ederek, İSMEK lerde de 10 000 kursiyerin meslek sahibi olmak için kurs gördüklerini de vurguladı.

İlçede birçok alanda yürütülen hummalı çalışmalara da değinen Başkan Fazlı Kılıç, Projeyi gerçekleştirecek olan Mehmet Özyirmidokuz'a ve "TRT Okul"çalışanlarına teşekkür ederek, iyi yayınlar diledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Evde Çalışan Anneler de İş Sahibi Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement