Evlerinin Yanmasını Ağlayarak Seyrettiler - Son Dakika
Güncel

Evlerinin Yanmasını Ağlayarak Seyrettiler

Evlerinin Yanmasını Ağlayarak Seyrettiler

Adana'nın Kozan ilçesinde bir ev, çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldi.

22.06.2013 10:31

Adana'nın Kozan ilçesinde bir ev, çıkan yangın sonucu kullanılamaz hale geldi. Evi yanan aile fertleri ise yangını ağlayarak izledi.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Mahallesi Çetin Sokak'ta Arif Yıldızlı'ya ait ahşap evin ikinci katında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Komşularının itfaiye ve polise haber vermeleri üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken polis de çevre güvenliği aldı.

İtfaiye ekiplerinin yangına müdahalesi sırasında ev sahibi Belma Yıldızlı ve annesi Şener yangını ağlayarak seyretti.

Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, olay yerine gelerek incelemelerde bulundu, ev sahipleri ile görüştü. Sevgili, devletin imkanları doğrultusunda evi yanan aileye gerekli desteği sağlayacaklarını, evin yeniden yapımı konusunda çaba sarf edeceklerini söyledi. Kaymakam Sevgili, "Vatandaşlarımızın mağduriyetleri söz konusu, evin içerisinde bulunan eşyaların tamamının yandığını kendi gözlerimle de gördüm. Yanan evin 2. katının tamamen yandığını alt katın ise kısmen kullanılamaz halde olduğunu gördüm. İtfaiye ve Emniyetten arkadaşlar yangının çıkış sebebini araştırıyorlar. Hem de evde meydana gelen zararın miktarını öğrenmeye çalışıyorlar. Bizde bu vatandaşlarımızın mağduriyetini giderilmesi için elimizden gelen yardımı esirgemeyeceğiz. İlk etapta kendi imkanlarımızı deveye sokacağız. Önümüzdeki günlerde ise Başbakanlık Sosyal yardımlaşma dayanışma vakfı genel müdürlüğünden zararlar tespit edildikten sonra hem evin tamir edilmesi hem de evin eşyalarının alınması noktasında bu yurttaşlarımıza yardımcı olacağız"dedi.

Bu konuşmanın ardından mahalle sakinleri, kaymakam Sevgili'ye alkışlarla teşekkür etti.

Öte yandan itfaiye ekipleri, yanan evin çökme ihtimaline karşılık polisten yardım isteyerek evin ve çevresinin boşaltılmasını istedi.

Yangın ile ilgili soruşturma devam ediyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Evlerinin Yanmasını Ağlayarak Seyrettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement