Son Dakika | İSTANBUL'DA KARAYA VURAN YUNUSLARI FARKETTİ, JANDARMAYA BİLDİRDİ - Son Dakika
Güncel

Son Dakika | İSTANBUL'DA KARAYA VURAN YUNUSLARI FARKETTİ, JANDARMAYA BİLDİRDİ

Bir son dakika haberine göre EYÜPSULTAN'da Karadeniz'den çok sayıda ölü yunus yaklaşık 15 gün önce kıyıya vurdu.

26.03.2022 10:02  Güncelleme: 14:41

EYÜPSULTAN'da Karadeniz'den çok sayıda ölü yunus yaklaşık 15 gün önce kıyıya vurdu. Jandarmanın ölü yunuslar üzerinde incelemesi devam ederken olay günü orada bulunan hayvansever Emre Akkuş, '23 tane can tesadüfen ölemez" dedi.

Eyüpsultan İhsaniye Mahallesi ve Ağaçlı sahili arasında sahilde çok sayıda yunus 11 Mart'ta sahile 20'den fazla yunus vurdu. Sahildeki ölü yunusları görenler cep telefonuyla görüntüleyip jandarmaya haber verdi. Sahile gelen jandarma ekipleri inceleme yapmasının ardından yunusların cansız bedenini olay yerinden kaldırdı. Yunusların kesin ölüm sebebinin incelemenin ardından belli olacağı kaydedildi.

ÖLÜ YUNUSLARI KURTLAR YEMİŞ

11 Mart'ta sahipsiz hayvanları beslemek için orada bulunan ve yunusları gördükten sonra jandarma ekiplerine durumu haber veren hayvansever Emre Akkuş yaşadıklarını anlattı. Olay tarihinde İstanbul'da etkili kar yağışı olduğunu ve hayvanları beslemek için sahile geldiğini belirten Akkuş, 'Tesadüfen beslerken hemen burada suyun kenarında bir şekil gördüm. Önce ne olduğunu anlayamadım. Bir baktım ki yunus, zaten o anda duygusal bir reflekse girdim. Daha sonra etrafa bakınca diğer canları da fark ettik. Sonra birkaç tanesinin bir kısımlarının yenildiğini gördüm. Çevredeki çobanlara, bu bölgedeki insanlara sorunca da kurtların yediği cevabını aldım" diye konuştu.

'BURASI TAM UKRAYNA'NIN KARŞISI'

Karaya yaklaşık 23 tane yunusun vurduğunu tespit edebildiklerini kaydeden Emre Akkuş, durumu jandarma ekiplerine bildirdiklerini söyledi. Jandarmanın incelemek üzere yunusları olay yerinden kaldırdığını belirten Akkuş, 'Burası tam Ukrayna'nın karşısı, kimyasal bir atıktan da gelmiş olabilir. Çevrede bir sürü pislik var. İnsan merkezli yani. Biz bunun sebebini bir yere bağlayabiliriz ama insan merkezli bir yer kirli olduğu için maalesef bugün yunuslar da bunun bedelini ödüyor" ifadelerini kullandı.

'23 TANE CAN TESADÜFEN ÖLEMEZ'

Yunus Peygamber'in hikayesini herkesin bildiğini ifade eden Akkuş, 'Kendi inanç ve değerlerimizin içinde olan şeylere bile tahammül edemiyoruz. 23 tane can tesadüfen ölemez. Buranın karşısı Ukrayna aklımıza o geldi. Kimyasal atık, suyun kirlenmesi ya da toplu ölüm de olabilir. Tabi kesin sebebi jandarma ekiplerinin incelemesi sonunda belli olacak" dedi.

Son Dakika | İSTANBUL\'DA KARAYA VURAN YUNUSLARI FARKETTİ, JANDARMAYA BİLDİRDİ
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Son Dakika | İSTANBUL'DA KARAYA VURAN YUNUSLARI FARKETTİ, JANDARMAYA BİLDİRDİ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement