Farklı Lezzetlerle Birlikte Sofra Kültürlerini De Öğreniyorlar - Son Dakika
Güncel

Farklı Lezzetlerle Birlikte Sofra Kültürlerini De Öğreniyorlar

Farklı Lezzetlerle Birlikte Sofra Kültürlerini De Öğreniyorlar

Özel Uğur Anadolu Lisesi öğrencileri yeni eğitim döneminde de farklı ülkelerin lezzetlerini hazırlamayı ve sofra kültürlerini öğrenmek üzere Yemek Kulübünde buluşuyor.

24.10.2017 09:40

Yemekler dünya üzerindeki tüm kültürleri birbirine bağlayan lezzetli bir iletişim yoludur.

Son 2 yıldır kulüpte bir araya gelen öğrenciler, yardımlaşma ve iletişim becerilerini de geliştirme fırsatı yakalıyor.

Özel Uğur Anadolu Lisesi öğrencileri, farklı ülke mutfaklarına ait yemekler, kurabiyeler ve pastalar hazırladıkları Yemek Kulübünde sofra kültürlerini de tanımaya çalışıyorlar. Yemek, salata, sos ve tatlıları atölyelerinde rahatlıkla yapabilen liseli aşçılar, yeni dönemin ilk buluşmasında çikolatalı mozaik pasta hazırlayarak kulüpte edindikleri teorik bilgileri pratiğe döktüler.

LİSELİ GENÇLER YEMEK KULÜBÜNDE BULUŞTU

Önce Türk sofra kültürünü tanıyarak çalışmalarına başlayan öğrenciler, Fransa'da hızlı yemek yemenin kabalık olarak kabul edildiğini, İtalyan bir aşçıdan yaptığı yemek için ekstra peynir istemeleri durumunda becerilerini küçümsemiş olacaklarını ve Japonların yemeğe başlamadan önce ev sahibinin 3 kez 'yemeğe başlayabilirsiniz' demesini beklediklerini öğrendiler.

Atölye çalışmalarının grup içerisinde yardımlaşmayı ve iş birliği duygusunu pekiştirdiğini belirten Uğur Koleji Genel Müdürü Haluk Koçak, "Yemek kulübünde yapılan yemekler, belirli aralıklarla okulumuzda açtığımız stantlarda öğrencilerimizin beğenisine sunuluyor. Okul içerisinde etkinlik tadında geçen bu günlerde, öğrencilerin içsel iletişimini kuvvetlendirmiş de oluyoruz" dedi.

Uğur Kolejinde öğrenciler ilkokuldan başlayarak mezun olana kadar; strateji ve akıl oyunları atölyesi, tasarım atölyesi, hobi atölyesi, resim atölyesi, fotoğraf atölyesi, gitar atölyesi, dans atölyesi, karikatür atölyesi, sinema-felsefe atölyesi, drama atölyesi, yemek atölyesi, origami atölyesi, mandala atölyesi, taş boyama atölyesi, seramik atölyesi, hama atölyesi gibi birçok farklı atölye eğitimi alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Farklı Lezzetlerle Birlikte Sofra Kültürlerini De Öğreniyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement