Faroe Adaları'nda Zafer Sol Partilerin - Son Dakika
Güncel

Faroe Adaları'nda Zafer Sol Partilerin

Danimarka Krallığı'na bağlı özerk Faroe Adaları'ndaki milletvekili seçimde Sosyal Demokratlar (Javnaoarflokkurin) oyların yüzde 25,1'ini alarak birinci parti oldu.

02.09.2015 12:22

Danimarka Krallığı'na bağlı özerk Faroe Adaları'ndaki milletvekili seçimde Sosyal Demokratlar (Javnaoarflokkurin) oyların yüzde 25,1'ini alarak birinci parti oldu.

Ülkede dün yapılan seçimin sonuçlarına göre hükümet partileri Federal Parti (Sambandsflokkurin) ile Halk Topluluğu (Folkaflokkurin) 2'şer milletvekili kaybetti. Federal Parti yüzde 18,9, Halk Topluluğu yüzde 18,8 oranında oy aldı. Toplam 12 milletvekili ile 33 sandalyeli yerel mecliste çoğunluğu kaybeden hükümet ortakları, bu sonuçlarla seçimden hezimetle ayrılmış oldu.

Sosyal Demokratlar (Javnaoarflokkurin) oyların yüzde 25,1'ini alarak 6 olan milletvekili sayısını 8'e yükseltti ve seçimlerden birinci parti olarak çıkmayı başardı. Sosyal Demokratlar ile hükümet kurması beklenen Cumhuriyetçiler (Tjooveldi) de oyların yüzde 20,8'ini alarak 5 olan milletvekili sayısını 7'ye yükseltti.

Bir diğer muhalefet partisi ve yeni kurulacak hükümette yer alması beklenen İleri Adım Partisi (Framsokn) ise 2 milletvekili çıkardı. Sol blok partileri böylelikle mecliste 17 milletvekili ile çoğunluğu sağlamış oldu.

Ülke ihracatının yüzde 97'sini oluşturan balıkçılık ve Danimarka'dan ayrılma konusundakiler ve sosyal politikaların, muhalefet partilerinin başarısında önemli rol oynadığı ifade ediliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Faroe Adaları'nda Zafer Sol Partilerin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement