Fatih'teki Polis Şiddeti - Son Dakika
Güncel

Fatih'teki Polis Şiddeti

Fatih\'teki Polis Şiddeti

Fatih'te bir kişinin polisler tarafından dövülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında savcılıkta ifade veren 11 polis, şahsın kendilerine ağır hakaretler ederek kimlik kontrolü yaptırmamak için direndiğini öne sürdü.

04.07.2012 13:20

Fatih'te bir kişinin polisler tarafından dövülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında savcılıkta ifade veren 11 polis, şahsın kendilerine ağır hakaretler ederek kimlik kontrolü yaptırmamak için direndiğini öne sürdü.

Savcılıkta ifade veren polis memuru S.A.A.,kimliğini sordukları Ahmet Koca'nın kendilerine sinkaflı şekilde küfür ederek kimliğini göstermekten kaçındığını belirtti. Koca'nın kendisinin devlet olduğunu söylediğini belirten polis memuru S.A.A, "Gömleği dışarıda olduğu için kaba üst araması yapmak istedik. Çıldırmış gibi üzerimize saldırdı. Biber gazı sıktık. Ahmet Koca'yı araçtan indirdikten sonra da kaçmaya çalıştı ve kendisini yakalamaya çalışan bir polise kafa attı" dedi.

Savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan polis memurlarından M.M.G. ise, amirlerinin kendilerini kadınlı erkekli grupların terörist olabileceği, bu nedenle kimlik kontrolü yapılması gerektiği ve kimlik göstermeyip olay çıkarabilecekleri konusunda uyarılarda bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

"Ahmet Koca ekip aracıyla seyir halindeyken yavaş bir şekilde geliyordu. Kendilerinden şüphelendik. Direksiyonda olan Ahmet Koca sinirli bir şekilde 'Çekilin' işareti yaptı. Aracı durdurup kimlik kontrolü yaptık. Kapıyı sert şekilde kapattı. Asteğmen olduğunu söyledi. Israrla kimliğine bakamayacağımızı söyledi. Polis memuru A.G'yi itekledi. Telefonla bir yeri arayıp 'Polisler artistlik yapıyor. Hemen gelin' dedi. Bu sırada ekip arkadaşım takviye istedi. Kaba üst araması yapmak isteyince A.G'ye vurdu. Kendimizi korumak amacıyla biber gazı sıktık. Aracın nezarethane bölümüne soktuk. Şahsı götüreceğimiz karakolun önünde kalabalık olduğu söylenince başka bir yoldan gittik. Ahmet Koca, araç nezarethanesinde kafasını sağa sola vurup nefes alamadığını, su istediğini söyledi. Yardımcı olmak için aracı durdurduk. Araçtan indirip su verdikten sonra kaçmaya başladı. Bu sırada arkadan gelen ekipten bir memura kafa attı. Elinde kelepçe olduğu için zorlanmadan kontrol altına aldık."

Amirlerinin teröristlerin genel davranışları konusunda kendilerini uyardığını belirten polis memuru F.K., müşteki Koca'ya kendisinin vurmadığını, diğer arkadaşlarının ise kötü niyetle vurmadığını ifade etti. Hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini belirten polis memuru F.K., "Teyakkuz halindeydik. 80188 nolu ekip telsizle takviye isteyince olay yerine gittik. Ahmet Koca'nın gömleğinin dışarıda olması ve bu nedenle silah taşımasına binaen arkadaşların üst araması yapmak istemesine karşı birden saldırdı. Tekme tokat vurmaya başladı. Arkadaşlar biber gazı sıkarak etkisiz hale getirerek kelepçe taktılar. Sürekli hakaret ve küfürde bulunuyordu. Müştekiye vurmadım. Diğer arkadaşlar da kötü niyetle vurmadılar. Kademeli olarak zor kullanma yetkisini kullandım" dedi.

Savcılıkta ifade veren polis memurlarından A.Y. ise, "İyi niyetle kimliğini göstermesini istedik ancak Koca bize sinkaflı sözlerle yanıt vererek kimliğini göstermekten kaçındı. Daha sonra A.G. ile M.G'ye vurup bize saldırdı. Küfür ediyordu. Biber gazı sıkıp zapt etmeye çalıştık. Daha sonra bindirildiği araçta su verilirken kaçmaya çalıştı. Bu sırada bir polise kafa attı. Üzerinde kimlik yoktu. Kimliğini karakola daha sonra babası getirmiş" diye konuştu.

5 polisin şikayeti üzerine Koca hakkında 'görevi yaptırmamak için direnme ve kamu görevlilerine görevlerinden dolayı zincirleme hakaret' suçundan 6.5 yıla kadar hapis talebiyle dava açılmıştı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fatih'teki Polis Şiddeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement