Feshane'de "Kardeşlik ve Aşure Günü" - Son Dakika
Güncel

Feshane'de "Kardeşlik ve Aşure Günü"

Feshane\'de "Kardeşlik ve Aşure Günü"

Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde Kardeşlik ve Aşure günü düzenlendi.

14.01.2013 14:00

Kardeşlik, barış, birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinliğe katılanlara aşure ikram edildi.

Eyüp Belediyesi ile Dünya Ehl-i Beyt Vakfı'nın birlikte düzenledikleri etkinliğe, Eyüp İlçe Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, Balkan Alevi- Bektaşi Dernekleri Genel Sekreteri Hüseyin Başaran, Eyüp Müftüsü Dr.Muammer Ayan, Eyüp İlçe Emniyet Müdürü Kenan Şaban Süzgün, Eyüp Ak Parti İlçe Başkanı Seçkin Turan, Profesör Dr. Muhemmed Nurdoğan, Profesör Dr. Ahmet Kazanoğlu, sanatçı Bedia Akartürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İlahi konseriyle başlayan programda, semazenler sema gösterisi sundu. Programda konuşan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, "Ehl-i Beyt sevgisi hepimizin yüreğinde. Eyüp Sultan Hazretlerinin manevi huzurunda böyle güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Farklı kültürlere sahip olmamız bizim zenginliğimizdir. Alevi kardeşlerimizden sünni kardeşlerimize, laz, kazak, kürt, Türk hiçbirini ayırmadan hepsini birer zenginlik olarak görüyoruz. Her birinin kendi zenginliğini ortaya çıkartacak bu tarz organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu çalışmaları teşvik ediyor ve bu zenginliklerimiz bize ayrı bir güç veriyor. Kültürlerimizi öğrendikçe, birbirimizi daha iyi tanıdıkça bir olmamamız ve birbirimize ne kadar ihtiyacımız olduğunu görmememiz mümkün değil. Biz bu zenginliklerimizi geniş kitlelerle, halkımızla tanıştıralım istiyoruz. Bugünkü aşure programı gibi inancımızı sembolize eden bir yükümlülüğü de yerine getirmiş oluyoruz"dedi.

Dünya Ehlibeyt Başkanı Fermani Altun ise, "Bugün artık yeni Anayasa yapılıyor ve biz bunu canı gönülden destekliyoruz. Bizim görüşümüze başvurdular. Bu Anayasa'nın ulusal değil Evrensel Anayasa olması için çaba sarf ediyoruz. Bugün ülkemizdeki iç sorunların sona ermesi için hükümetimizin başlattığı diyalogu destekliyoruz. Fakat bir takım güçler barışın desteklenmesinden rahatsız oluyorlar" şeklinde konuştu.

Türk Halk Müziği'nin sevilen eserlerinin yorumlandığı aşure gününde ünlü sanatçı Bedia Akartürk de türkü söyledi. Etkinlikte Sema gösterisinin ardından Aşure duası yapıldı. Duaların ardından sanatçı Bedia Akartürk sahne aldı. Eyüp İlçe Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu ve Dünya Ehlibeyt Vakfı Başkanı Fermani Altun Akartürk'ün Hz. Ali türküsüne eşlik etti. Etkinlikte Ülker grubu yöneticilerine Paşabahce camın ürettiği Hz Fatma'nın eli plaketi verildi. Etkinlikte ayrıca Eyüp İlçe Kaymakamı Osman Kaymak'a da okul aile birliği teşekkür plaketi verdi. Etkinlik aşurelerin dağıtımı ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Feshane'de 'Kardeşlik ve Aşure Günü' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement