Fetih Gönülden Başlar - Son Dakika
Güncel

Fetih Gönülden Başlar

Fetih Gönülden Başlar

Nevzat Bayhan, TBBD'in, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde Sempozyuma katıldı.

19.11.2012 09:51

Gazeteci Yazar Nevzat Bayhan, Tarih Bilincinde Buluşanlar Derneği (TBBD)'in, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdiği "100. YILINDA BALKAN FACİALARI SEMPOZYUMU"a katıldı.

Tarihçi Yazar Ahmet Tetik ile Yazar Sadık Yalsızuçanlar'ın konuşmacı olarak katıldığıöğle sonrası oturumun başkanlığını yapan Bayhan, fethin gönüllerden başladığını, gönüllerin fethi gerçekleşmeden hiçbir fetihten bahsedilemeyeceğini söyledi.

Bayhan, "tarihin her döneminde görüldüğü üzere, hala da günümüzde "medeni" kabuledilen ülkelerde bile yaşanan; cami yapılsın mı, yapılmasın mı, ezan okunsun mu okunmasın mı, diye tartışmaları var iken; ecdadımızdan bize intikal eden birlikte ve yaşam örneği sunan, bütün semavi dinlere ait eserlerin yaşatılıyor olması medeniyetimiz adına güzel anlamlı ve önemli mesajlar veriyor. Geçmişini bilemeyen geleceğine yön veremez. Geçmişin semalarında insanlarımız fikren dolaştıramaz isek geleceğin aydınlığından bahsetmemiz mümkün olamayacaktır."dedi.

Geçmişten geleceğe köprü kurma anlamına gelen bu ve benzeri etkinliklerin çok önemli bir misyon üstlendiğini belirten Bayhan, Başkan Hasan Konuk ve emeği geçen herkese teşekkür ederek oturumu kapattı.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement