Filipinler'de Yanlışlıkla 11 Asker Öldü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Filipinler'de Yanlışlıkla 11 Asker Öldü

01.06.2017 11:47

- Filipinler'de yanlışlıkla 11 asker öldüMANILA - Filipinler'in Marawi şehrinde DEAŞ'la bağlantılı Maute Grubu'nu Mindiano Adasından temizlemek için düzenlenen operasyonlarda yanlışlıkla 11 askerin öldüğü, 7 askerin yaralandığı açıklandı.

- Filipinler'de yanlışlıkla 11 asker öldü

MANILA - Filipinler'in Marawi şehrinde DEAŞ'la bağlantılı Maute Grubu'nu Mindiano Adasından temizlemek için düzenlenen operasyonlarda yanlışlıkla 11 askerin öldüğü, 7 askerin yaralandığı açıklandı.

Filipinler'in Marawi şehrinde yaşanan terör örgütü DEAŞ'la bağlantılı Maute Grubu'na yönelik yapılan hava operasyonu esnasında 11 askerin öldüğü, 7 askerin de yaralandığı açıklandı. Filipinlerde, Maute Grubunu vurmak için havalanan savaş uçağının yanlışlıkla askerleri hedef aldığı ve 11 askerin hayatını kaybettiği açıklandı.

Savunma Bakanı Delfin Lorenzana yaptığı açıklamada, Filipinler Silahlı Kuvvetleri Şefi Eduardo Ano başkanlığında, nerede hata yapıldığının araştırıldığı, koordinatlarının nasıl hatalı olduğunun tespit edilmesi için araştırmalara başlandığını belirterek hava kuvvetlerinin bu hatasının çok üzücü olduğunu aktardı. Lorenzana, operasyona 2 uçağın katıldığını 2'inci uçağın hedefini kaçırarak askerleri vurduğunu belirtti. Yanlışlıkla vurulan yaralı askerlerin tedavisinin sürdüğü belirtildi.

Lorenzana, "Bazen hata olur. Umarım bir daha olmaz. Tek yapabileceğimiz hatanın tekrar yapılmayacağını belirtmek" dedi.

Filipinler, Marawi'yi geçen hafta işgal eden Maute Grubu'ndan şehri temizlemek için operasyonlarını sürdürüyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Filipinler'de Yanlışlıkla 11 Asker Öldü - Son Dakika


Advertisement