First Lady'ye Özel Statü Verilmesine Karşı 157 Bin İmza - Son Dakika
Güncel

First Lady'ye Özel Statü Verilmesine Karşı 157 Bin İmza

Fransa'da First Lady'ye özel statü verilmesi tartışılırken, yeni ayrıcalıklar getirilmesi fikrine karşı internet kampanyasında 157 bin imza toplandı.

06.08.2017 15:51

Fransa'da First Lady'ye özel statü verilmesi tartışılırken, yeni ayrıcalıklar getirilmesi fikrine karşı internet kampanyasında 157 bin imza toplandı. Fransa'da First Lady'ye özel statü verilmesi tartışılırken Change.org sitesinde imza kampanyası başlatan ressam ve yazar Thierry Paul Valette açıklamasında, "Kamu bütçesinden Cumhurbaşkanı eşinin pay edinmesinin hiçbir gereği yok" dedi. Mecliste akrabaları işe alma yasaklanırken Cumhurbaşkanı eşine daha fazla ayrıcalık tanımak için özel statü verme fikrini eleştiren Valette, Brigitte Macron'un iki veya üç danışmanı, iki sekreteri ve iki güvenlik görevlisi olduğunu ve bunların fazlasıyla yeterli olduğunu savundu. Hükümetin ekonomiyi geliştirmek çalışmaları yapmak istediği dönemde olduğunu hatırlatan Valette, konunun referanduma sunulması gerektiğini ifade etti.

157 bin imzayı geçen kampanya 200 bine ulaştığında Başbakan ve Cumhurbaşkanına sunulacak.

(Özlem Kaplan/ İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel First Lady'ye Özel Statü Verilmesine Karşı 157 Bin İmza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement