Fransa'da İstifa Eden Bakan - Son Dakika
Güncel

Fransa'da İstifa Eden Bakan

Vergi ödemediği için görevini bırakan bakan, partisinden de ayrıldı.

09.09.2014 12:58

Fransa'da vergisini ödemediği için Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanlığı görevinden ayrılmak zorunda kalan Thomas Thevenoud, üyesi olduğu Sosyalist Parti'den de istifa etti.

Mecliste grubu bulunan siyasi parti temsilcileri bugün yaptıkları açıklamalarda, görevinden ayrılan bakanın, "meclisin onurunu koruma adına" milletvekilliği görevinden de ayrılmasını talep etti.

Milletvekilliğinden istifa etmeyeceğini açıklayan Thevenoud, "Gelecek genel seçimlerde seçmenlerim, onları temsil edip etmeyeceğime karar verecek" dedi.

Geçmiş yıllarda vergisini geç ödeyen veya son üç yıldır vergi bildiriminde bulunmayan bakan, ortaya çıkacak skandalın büyümesini önlemek için geçen hafta görevinden ayrılmıştı.

Bakanın görevinden ayrılması, popülaritesi oldukça düşen sosyalist hükümeti zor durumda bırakmıştı.

Sosyalist hükümetin eski Maliye Bakanı Jerome Cazuhac, geçen yıl İsviçre ve Singapur'da kayıt dışı servetinin bulunduğunun ortaya çıkmasını ardından istifa etmek zorunda kalmıştı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa'da İstifa Eden Bakan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement