Fransız Senatör'den Kötü Haber - Son Dakika
Güncel

Fransız Senatör'den Kötü Haber

Fransız Senatör\'den Kötü Haber

Türkler'e yakınlığı ile bilinen senatör Goulet'e göre yasa tasarısı oylaması, bir formaliteden öteye gitmeyecek.

20.01.2012 19:10  Güncelleme: 20:42

Türkler'e yakınlığı ile bilinen senatör Nathalie Goulet'e göre Fransa senatosunda Pazartesi görüşülecek 'soykırımı inkar edene para ve hapis cezası' öngören yasa tasarısı oylaması, bir formaliteden öteye gitmeyecek.

Nathalie Goulet'nin telefon ile verdiği bilgilere göre Nicolas Sarkozy'nin partisi UMP ve Francois Holland'ın partisi Sosyalist Parti, yasanın Pazartesi günü senatoda kabul edilmesi için senatörlerin üzerinde büyük baskı uyguluyor.

Cantal bölgesi senatörü Jacques Mézard, Bourgogne bölgesi senatörü Gaëtan Gorce ve Nathalie Goulet'nin vermiş oldukları yasa tasarısında değişiklik önergeleri ve yasanın anayasaya aykırılığı için reddini isteyen önergeleri bir işe yaramayacak.

"PARLAMENTO'NUN KARAR VERMESİ UYGUNSUZ"

Fransa Senatosu Türk-Fransız Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Nathalie Goulet tarihi ilgilendiren bir konuda Parlamento'nun karar vermeye çalışmasının uygunsuz olduğu görüşünü dile getirdi.

"İLİŞKİLERDE SOĞUK RÜZGARLAR ESTİRDİ"

Yaşananları anlamsız bulduğunu söyleyen Kanunlar Komisyonu Başkan Yardımcısı Andre Reichardt da teklifin, iki dost ülke Fransa ve Türkiye'nin arasında soğuk rüzgarlar estirdiğini belirtti.

Çok sayıda senatör de "tarihi olaylarla ilgili konularda, parlamentoların değil tarihçilerin söz sahibi olması gerektiğini" hatırlatıyor.

Kanunlar Komisyonu'nun sunduğu değişiklik önergesi 23 Ocak'ta Senato Genel Kurulu'nda kabul edilirse yasa teklifi geçen yıl benzer bir teklifte olduğu gibi tartışılmadan gündemden düşecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fransız Senatör'den Kötü Haber - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement