Gabriel, Siemens Alstom'da İş Buldu - Son Dakika
Güncel

Gabriel, Siemens Alstom'da İş Buldu

Gabriel, Siemens Alstom\'da İş Buldu

YENİ kurulan hükümette bakanlık görevi alamayan Gabriel, mecliste normal bir milletvekili olarak kalmıştı.

16.05.2018 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

YENİ kurulan hükümette bakanlık görevi alamayan Gabriel, mecliste normal bir milletvekili olarak kalmıştı. Gabriel şimdi siyasetten, özel şirket yönetimine geçiyor. Avrupa'nın önde gelen demiryolu, ICE, TGV gibi hızlı tren ve tramvay üreticisi Alman Fransız işbirliği Siemens Alstom'u kontrol edecek. Gabriel'i Siemens, yönetim kuruluna atandı. Hissedarların da bu atamayı onaylaması gerekiyor. Gabriel bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacak.

ALSTOM YÖNETİMİ ONAY VERDİ

Siemens şirketi 11 üyeli yönetim kuruluna 6 üye atama hakkına sahip. Alstom şirketi de Siemens'in önerisine onay verdi. Yönetim kurulunun başkanı ise Siemens'in teknik bölümü eski başkanı Roland Busch.

YIL SONUNDA TAMAMLANMASI BEKLENİYOR

Gabriel ekonomi bakanlığı döneminde iki şirketin işbirliğinde aktif görev almıştı. İki şirketin birleşme sürecinin yıl sonuna kadar tamamlanacağı bekleniyor. Siemens Alstom'un dünya çapında 62 bin 300 çalışanı var ve yıllık cirosu 15 milyar euro. Siemens ve Alstom'un birleşmesinin en büyük nedeni Çin'in demiryolu şirketi CRRC'ye karşı rekabet etmek.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Gabriel, Siemens Alstom'da İş Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement