Galeriden Çalınan 110 Milyon Dolarlık 'Kırmızı Yelekli Oğlan' Minibüs Tavanında Ele Geçirildi - Son Dakika
Güncel

Galeriden Çalınan 110 Milyon Dolarlık 'Kırmızı Yelekli Oğlan' Minibüs Tavanında Ele Geçirildi

Galeriden Çalınan 110 Milyon Dolarlık \'Kırmızı Yelekli Oğlan\' Minibüs Tavanında Ele Geçirildi

İsviçre'nin Zürih şehrinden 4 yıl önce özel bir sanat galerisinden çalınan ressam Paul Cezanne'in, 110 milyon dolarlık 'Kırmızı yelekli oğlan' adlı yağlıboya tablosu, Sırbistan'ın başkenti Belgrat yakınlarındaki Cacak kentinde ele geçirildi.

13.04.2012 16:48

İsviçre'nin Zürih şehrinden 4 yıl önce özel bir sanat galerisinden çalınan ressam Paul Cezanne'in, 110 milyon dolarlık 'Kırmızı yelekli oğlan' adlı yağlıboya tablosu, Sırbistan'ın başkenti Belgrat yakınlarındaki Cacak kentinde ele geçirildi. Sırp ve İsviçre polisinin ortak operasyonu ile ele geçirilen tablo bir minibüsün tavanına özel bir bölme ile saklanmış olarak bulundu.

10 Şubat 2008 tarihinde Zürih'teki bir sanat galerisinden maskeli ve silahlı 3 kişi tarafından çalınan, 110 milyon ABD Doları değer biçilen Paul Cezanne'in ünlü tablosu ele geçirildi. Sırbistan'ın başkenti Belgrat'ın 140 km güneyindeki Cacak kentinde ele geçirilen Cezanne'in ünlü 'Kırmızı yelekli oğlan' adlı yağlıboya eseri, Sırp ve İsviçre polisinin ortak çalışması ile bulundu. Filmleri aratmayan bir operasyonla ele geçirilen tablo, bir minibüsün tavanına özel bir bölme ile saklanmış olarak bulundu.

4 TABLO ÇALINMIŞTI

10 Şubat 2008 yılında maskeli ve silahlı üç kişi tarafından gerçekleştirilen soygunda, sanat galerisinden toplam 180 milyon Frank değerinde 4 eser çalınmıştı. Olaydan bir hafta sonra çalınan eserlerden ünlü ressamlara ait dört tablo aynı anda toplam üç dakika içinde çalınmıştı. Bu eserlerden toplam 70 milyon Frank değerindeki Claude Monet ve Vincent van Gogh'a ait olanlar Zürih Üniversitesi psikiyatri kliniğinin bahçesinde park edilmiş haldeki bir araçta bulunmuştu. Çalınan eserler içinde en pahalı olan Cezanne'a ait eser uzun süredir aranmaktaydı. Eser bu şekilde ortaya çıkmış oldu. Çalınan eserlerin sonuncusu 10 milyon İsviçre Frangı değerindeki Edgar Degas'a ait "Graf Lepic ve kızları" adlı tablo ise hala bulunamadı.

(SS)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Galeriden Çalınan 110 Milyon Dolarlık 'Kırmızı Yelekli Oğlan' Minibüs Tavanında Ele Geçirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement