GAMEK'te Canlı Performans Uygulamaları - Son Dakika
Güncel

GAMEK'te Canlı Performans Uygulamaları

GAMEK\'te Canlı Performans Uygulamaları

Hıdrellez'de ressamların canlı performansı büyük ilgi gördü.

08.05.2013 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (GAMEK) Hıdrellez'i canlı performans uygulamaları ile kutladı.

Kavaklık Mesire alanında Baro Lokali karşısında yağlı boya uygulamaları ile mozaik ürünlerden oluşan yaklaşık 100 eserin yer aldığı açık hava sergisi ve canlı performans vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

GAMEK resim kurslarında eğitim gören kursiyerlerin yanı sıra amatör ressamların da yer aldığı 50 kişilik grubun açık havada yağlı boya çalışmalarından oluşan canlı performansı ise etkinliğin öne çıkan bölümü oldu.

Etkinliğe katılan Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, "Sanat yaşamımızın vazgeçilmez unsurlarının başında geliyor. Hıdrellez her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşku içerisinde kutlanıyor. Bu yıl ki kutlamalara böylesine bir sanatsal etkinlikle destek verilmesi sanatın sevdirilmesi açısından da son derece önemli. Hıdrellez için mesire alanını dolduran ya da yoldan geçen insanların sanatçıların emeklerini ve uğraşılarını canlı canlı izlemeleri onlarda heves oluşturuyor. Böylesine orijinal bir projeyi hazırlayan GAMEK yetkililerini tebrik ediyorum" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (GAMEK) Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, "Meslek kurslarımızda vatandaşlarımıza mesleki eğitimin yanı sıra sosyal uğraşı eğitimleri de veriyoruz" dedi.

Bu yıl Hıdrellez kutlamalarına farklı bir boyut kazandırmak istedik diyen Dündar, "Kutlamaların birleştirici kimliğine, sanatın evrensel şemsiyesi altında buluşan kursiyerlerimizi de dahil etmek istedik. Kursiyerlerimizin hazırladıkları yağlı boya ve mozaik ürünlerden oluşan eserler büyük ilgi gördü" diye konuştu.

Baro Lokali yanında açılan sergiye Gaziantep Vali Yardımcıları Mevlüt Kurban, Bayezit Bestami Alkan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (GAMEK) Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, Ressam Mustafa Bencan ve kursiyerler katıldılar.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GAMEK'te Canlı Performans Uygulamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement