Gazeteciler Çalışmaları Yerinde İnceledi - Son Dakika
Güncel

Gazeteciler Çalışmaları Yerinde İnceledi

Gazeteciler Çalışmaları Yerinde İnceledi

Sultanbeyli'de alt ve üst yapı çalışmaları aralıksız devam ediyor.

29.06.2012 16:43

Sultanbeyli'de görev yapan yerel basın mensupları, Belediyenin gerçekleştirdiği çiçeklendirme, yeni açılan yollar, kaldırım ve asfaltlama gibi birçok çalışmayı yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

Başkan Hüseyin Keskin'in göreve gelmesiyle birlikte birçok önemli projenin hayata geçtiği Sultanbeyli'de alt ve üst yapı çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte artan üst yapı çalışmalarını yerinde gözlemleyen basın mensupları, çalışmalar hakkında Belediye yetkililerinden detaylı bilgi aldı.

2 ay gibi kısa bir sürede ilçenin dört bir yanına 110 bin lale ve binlerce rengarenk çiçek ve fidan dikimi gerçekleştirerek Sultanbeyli sokaklarını ayrı bir güzelliğe kavuşturan Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Park ve Bahçeler Biriminin Şefi Murat Hacımustafaoğlu, yaptıkları çalışmalarla Sultanbeyli halkına yakışır bir şehir oluşturma gayretinde olduklarını söyledi.

Özellikle otoban ve yan yol üzerinde yaptıkları çiçeklendirme çalışmalarından dolayı vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını belirten Hacımustafaoğlu, 'amacımız sultan diyarı olan Sultanbeyli'yi daha yeşil ve doğal bir görünüme kazandırmaktır' dedi.

Yaz ayının gelmesiyle birlikte başlayan ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmalarının yanı sıra asfaltlama ve kaldırım çalışmaları da ilçede tüm hızıyla sürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Sultanbeyli'de asfaltsız sokak kalmaması için gece gündüz çalışmalarına devam ediyor. Konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Etüt Proje Şefi Mustafa Kemal Ardıç, Nisan ayında başlayan asfaltlama çalışmaları kapsamında; Emir Caddesi, Beydağı Sokak, Kaptan-ı Derya Caddesi ve bağlantılı sokakların asfaltlandığını, Abdurrahman Gazi Mahallesi, Alaçam ve Ziya-Ül Hak sokaklarında ise asfaltlama çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

15 mahalleden oluşan Sultanbeyli'yi üçer mahalleden beş bölgeye ayırdıklarını ve bu bölgelerde hızlıca kaldırım ve tretuvar çalışmalarına başladıklarını açıklayan Ardıç, bu çalışmalara ilaveten Fatih Bulvarı, Bosna Bulvarı ve Bağlık Caddesi'nin kaldırım taşlarının tamamının boyandığı söyledi. Vatandaşların rahatsız olmaması ve trafik yoğunluğuna sebebiyet vermemek için boyama işlemlerinin gece yapıldığını belirten Ardıç, program dahilinde ana arterler ve caddelerdeki tüm kaldırım taşlarının boyanacağını belirtti.

Fatih Bulvarı ile yan yolu birbirine bağlayan Beydağı Sokak üzerinden yeni giriş için vatandaşlardan yoğun talep aldıklarını aktaran Belediye İnşaat Mühendisi Kaan Ergen ise, gelen talepler doğrultusunda çalışmanın başladığını ve yakın zamanda otoban çıkışından yan yola geçmenin daha rahat olacağını söyledi.

Okul ve cami avlularının temizliği ve düzenlenmesi konularında da çalışmalarını sürdüren Belediye ekipleri, son olarak Abdurrahman Şeref Güzelyazıcı Cami avlusunu düzenleyerek cami cemaatinin rahatlıkla kullanacağı bir alan oluşturdu.

Özel tekniklerle tasarlanan Abdurrahman Şeref Güzelyazıcı Cami avlusunun bahçe düzenlemesini yerinde gözlemleyen basın mensuplarının bir sonraki durağı ise cami karşısındaki çocuk parkı oldu.

Parkın içerisinde yer alan oturma gruplarının Belediye atölyesinde imal edildiğini aktaran Park ve Bahçeler Birim Şefi Murat Hacımustafaoğlu, 'Sultanbeyli'nin çocukları için oluşturulan parklara dışarıdan çokça zarar verildiğini' söyledi ve gazetecilerden kamuoyunu bu konuda bilinçlendirmelerini istedi.

Belediye yetkilileri ve basın mensuplarının gezisinin son durağı Mecidiye Mahallesi Köprülü Kavşağı oldu. Belediye inşaat mühendisi Kaan Ergen, yapımına geçtiğimiz Haziran ayında başlanan ve 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanan Mecidiye Köprülü Kavşağı'nın yakın zamanda resmi açılışının yapılacağı haberini basın mensuplarıyla paylaştı.

Sultanbeyli'yi İstanbul'a ve Türkiye'ye tanıtan İstanbulensis çiçeğinin logosu önünde fotoğraf çekimiyle son bulan gezi için Belediye yetkililerine teşekkür eden basın mensupları, Sultanbeyli Belediyesi'nin yaptığı hizmetlerin vatandaşa duyurulması için bu tarz bilgilendirmelerin daha sık yapılması isteğinde bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gazeteciler Çalışmaları Yerinde İnceledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement