Geleceğe Bir Işık Yakalım - Son Dakika
Güncel

Geleceğe Bir Işık Yakalım

Geleceğe Bir Işık Yakalım

MHP Yıldırım Kadın Kolu Yöneticileri; önceki gün; Kaplıkaya Çocuk Yuvası'ndaki çocuklarla birlikte oldu.

18.02.2013 15:49

MHP Yıldırım İlçe Kadın Kolu olarak; "Kaplıkaya Çocuk Yuvası'nda koruma altındaki çocuklarımızın Koruyucu Aile yanlarına yerleştirilebilmeleri için" Bursa'da ortak vicdan, ortak bilinç geliştirme adına yaptığımız çağrıdır…

Çam sakızı, çoban armağanı aldıkları armağanları Kurum Müdürü Sadettin Bayhan'a takdim eden kadın kolu yöneticileri; toplumun kanayan yarası olan kimsesiz ve sevgiye muhtaç çocuklarımızın sorunlarını görüştüler onlara kucak açtılar.

Sosyal projelere imza atmak, Bursalılara yararlı olmak için çalıştıklarını belirten MHP Yıldırım Kadın Kolu Başkanı Hülya Yağız; kurumla ilgili yapılabilecekler konusunda yararlı bilgiler aldıklarını belirtti.

Ziyaretten mutlu olduklarını belirten Müdür Sadettin Bayhan; Bursa'nın hayırseverlerinin her zaman kendilerine destek olduğunu ve bundan onur duyduklarını belirtirken, bazı isteklerde bulunmayı da ihmal etmedi.

"7 yıldır çocuklarımıza devlet imkânlarıyla hiç kıyafet almadık. Hayırseverlerin ilgisi o kadar çok ki, fazla miktardaki kıyafetleri başka kurumlarla paylaşır olduk. Ama kıyafet, gıda yardımları yetmez. Bu çocuklar bizim. Asıl bu çocukları ileride hayata hazırlamak lazım. Ne yazık ki; yuvalarda büyüyen çocukların gelişimi bazı yönlerden eksik kalabiliyor.

Toplumun değer yargılarını algılayamadan çocuklarımız büyüyor. Aile ortamında yaşanan sevgiyi ,sosyal çevreyi , komşuluk ilişkilerini, bir aile bütçesini görmeden yaşamadan hayata hazırlanan çocuklarımız ileriki dönemlerde büyük sorunlarla baş başa kalabiliyor. Bu nedenle Koruyucu Aile programı büyük önem kazanıyor. Çocuğa faydalı olabilecek ev hanımı; bir çocuğu yanına alarak kendi çocuğu gibi bakabilir. Şunu da belirteyim; çocuğun tüm masraflarını devlet karşılıyor. Bizim hedefimiz 800 liraya varan bir devlet desteğiyle bu çocukların aile yuvasında büyütülmesidir. Ne yazık ki şu ana kadar talep beklenenin altında. Bu konuda toplumun her kesiminden destek bekliyoruz" dedi.

Kadın Kolu Başkanı Hülya Yağız; böyle bir ziyareti yapmanın ve devlet korumasındaki çocuklarımız için neler yapılması gerektiği konusunda bilgi almanın sevincini yaşadığını belirtti.

Yağız açıklamasına şöyle devam etti…

"Yuva'da kalan 3 ila 6 yaş arasındaki 7 çocuğunda sağlıklı ve huzurlu aile ortamlarında yaşamalarını sağlayabilmek amacıyla bizler de üzerimize düşeni yapmaya karar verdik. Bu çocukların iyi bir aile ortamına kavuşması için Bursalıların seferber olacağına inanıyoruz. Biliyoruz ki; hangi siyasi görüşten olursak olalım söz konusu çocuklarımız ve onların geleceği olduğunda toplumda ortak vicdan, ortak bilinç geliştiririz. Anneler olarak şefkat, sevgi ve bakıma ihtiyacı olan bu çocuklarımıza gönlümüzün ve evimizin kapılarını açabiliriz. Biz anneler bu çocuklara şefkatimizden verebilir, düştüklerinde, korktuklarında, ağladıklarında gözyaşlarını silebilir, sımsıcak bir sevgiyle onları kollarımıza alabilir onlar için güzel bir gelecek hazırlayabiliriz. Toplumla ve kendiyle barışık yarından umutlu çocuklar yetiştirebiliriz" şeklinde konuştu.

Bursalıların harekete geçeceğine ve her çocuğun aile ortamına kavuşacağına inandığını da belirten Yağız sözlerini şöyle sürdürdü…

"Devlet tarafından korunma altına alınan ve durumları koruyucu aile modeline uygun olan çocuklarımıza sevgi ve aile sıcaklığı vererek sahip çıkmak ülkemizin yarınları için yapacağımız en güzel yatırımdır. Çocuklarımızın psiko-sosyal gelişimi açısından onları sevecek ve destekleyecek insanlarla dop dolu bir kentte yaşıyoruz. Özellikle sabrı, hoş görüyü bilen paylaşmayı seven durumu uygun aileleri bu çocuklarımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz. Çocukları mutlu etmeyi başarırsak, onlara sevgimizden içirebilirsek, onlara değer yargılarımızı öğretebilirsek, onları geleceği parlak toplum için faydalı bireylere dönüştürebiliriz. Koruyucu Aile sistemini kentimiz de istenilen duruma getirirsek; boynu bükük sevgiden yoksun çocuklar olmayacak. Koruyucu Aile yanına yerleştirilen, sevgiyle korunan, tehlikeden uzak tutulan her çocuk Bursa'nın ortak sevinci ortak mutluluğu olacaktır. Milliyetçi Hareket Parti Yıldırım Kadın Teşkilatı olarak bundan sonraki sloganımız… Haydi, Bursalılar el ele çocuklarımıza sahip çıkmaya diyoruz" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Geleceğe Bir Işık Yakalım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement