Geleceğin Mimari Tasarım Metotları - Son Dakika
Güncel

Geleceğin Mimari Tasarım Metotları

Geleceğin Mimari Tasarım Metotları

Geleceğin mimari tasarım metotları Uludağ Üniversitesi'nde masaya yatırıldı

18.05.2012 12:55

Dünya yazılım pazarının lider ismi Autodesk'in 2013 mimari yazılım çözümleri Uludağ Üniversitesi'nde tanıtıldı. Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen "Mimarlıkta Sayısal Tasarım 2012" ulusal sempozyumu kapsamında, dünyada yaygınlaşan yeni sayısal tasarım metotları iki gün süresince katılımcılarla paylaşıldı.

Alanında uzman akademisyenlerin sunumlarıyla katıldığı sempozyumun Medyasoft ve Autodesk sponsorluğu ile gerçekleşen "Kavramsal Tasarım" çalıştayı kapsamında, mimari tasarım ve uygulama süreçlerini kusursuzlaştıran Autodesk 2013 yazılım çözümleri katılımcılara tanıtıldı.

Şirketlerin iş teknolojileri konusunda çözüm ortağı olan Medyasoft ve yazılım dünyasının lider ismi Autodesk sponsorluğunda Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü tarafından düzenlenen "Mimarlıkta Sayısal Tasarım 2012" ulusal sempozyumunda geleceğin mimari tasarım metotları masaya yatırıldı.

Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Türkan Uzun ve Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Olcay Çetiner başta olmak üzere alanında ünlü isimlerin sunumlarıyla katıldığı sempozyumda mimari tasarım süreçlerinde yaşanan problemlerin çözümü, yeni kavramsal tasarım metotlarının süreçlere yansıtılması, dünyada yaygınlaşan sayısal tasarım metotları ve mimarlık eğitiminde sayısal-dijital ortamın geleceği katılımcılarla paylaşıldı.

Sempozyum kapsamında "Sayısal Tasarım – Kavramsal Tasarım" temasıyla düzenlenen çalıştayda, Medyasoft Autodesk Eğitmeni Sedat Aslan, yeni nesil Autodesk Revit Architecture ile tasarlanmış çalışmaların 3ds Max Design 2013 ile hızlı bir şekilde kaplanması, ışıklandırılması, görselleştirilmesi üzerine seminer verdi. Aslan, Autodesk Revit Architecture 2013 ile mimar, mühendis ve inşaat profesyonelleri için benzersiz bir platformun oluşturulduğuna değinerek, "Dünyada hızla yaygınlaşan sayısal-dijital ortam, yeni tasarım metotları ve mimarlık eğitiminde yeni bir anlayışı da beraberinde getirdi. Bu değişimde Autodesk, Revit Architecture 2013 ile mimardan mühendise tüm profesyoneller için kusursuz projeler geliştirmesinde yardımcı olacak. Tasarımdan görselleştirmeye, canlandırmadan belgelendirme ve inşaata kadar çok çeşitli iş akışı ihtiyaçlarının tek elden kapsamlı bir şekilde yönetilmesini sağlayan Revit Architecture 2013, içerdiği yeni araçlarla süreçleri daha hızlı bir şekilde, daha düşük maliyetlerle gerçekleştirmesini sağlıyor. Dünyaca ünlü mimar, mühendis, tasarımcı, yapımcı ve sanatçı ile yakın işbirlikleri çerçevesinde geliştirilen yeni yazılım çözümü, geniş eklenti desteğiyle üretim ve tasarım dünyasında yeni bir dönem başlatacak" dedi.

Sempozyumun kavramsal tasarım başlıklı iki gün süren çalıştayında mimarlık, şehir ve bölge planlama, peyzaj mimarlığı ve endüstriyel tasarım bölümleri öğrencilerine seminerlerin yanı sıra tasarlayarak öğrenme kurgusunda sayısal ortamda üretken modelleme teknikleri ile tasarım uygulamalarını geliştirmeleri üzerine eğitimler de verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Geleceğin Mimari Tasarım Metotları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement