Geleceğin Tiyatro Sanatçıları Kurslarda Yetişiyor - Son Dakika
Güncel

Geleceğin Tiyatro Sanatçıları Kurslarda Yetişiyor

Geleceğin Tiyatro Sanatçıları Kurslarda Yetişiyor

Mersin'de Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun açmış olduğu ücretsiz yaz kursu büyük ilgi görüyor.

28.06.2013 09:55

Mersin Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu Deniz Sandalcı tarafından verilen kursa, 7'den 70'e herkes büyük ilgi gösteriyor. Çocuk, genç ve yetişkin olmak üzere 3 grupta gerçekleşen eğitimlerde; çocuk grubuna; yaratıcı drama dersi, gençlik grubuna; uygulamalı tiyatro dersi, yetişkin grubuna da; sahne bilgisi, oyunculuk, diksiyon, ses-vücut, tiyatro tarihi ve metin inceleme dersleri veriliyor.

Aldıkları tiyatro eğitimi sonrası çocuk oyunu ve büyük oyunu sahnelemeyi hedefleyen kursiyerler şimdiden 'perde' diyecekleri günü bekliyor. Provalarını ve eğitimlerini aralıksız olarak sürdüren Toroslar Belediyesi Şehir tiyatrosu, tiyatro severlere doyumsuz tiyatro sunmayı hedefliyor.

YETENEK TEK BAŞINA YETMEZ

Toroslar Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Deniz Sandalcı, Tiyatro anlamında yeteneğin tek başına yetmeyeceğini, kalıcı başarının, düzenli çalışma, azim, bilgi ve sürekli gelişim gibi pek çok kavramı da içerdiğini dile getirdi. Sandalcı, ''Toroslar Belediyesi Şehir tiyatrosu olarak Mersinlilere tiyatroyu sevdirmek ve ücretsiz açtığımız kurslarda geleceğin tiyatro sanatçılarını yetiştirmeyi hedefliyoruz''dedi.

Mehmet KOÇAK/ MERSİN

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Geleceğin Tiyatro Sanatçıları Kurslarda Yetişiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement