Gençlik Şurası'nda Liseli Öğrenciler Arkadaşlarını Bilgilendirdi - Son Dakika
Güncel

Gençlik Şurası'nda Liseli Öğrenciler Arkadaşlarını Bilgilendirdi

Gençlik Şurası\'nda Liseli Öğrenciler Arkadaşlarını Bilgilendirdi

Bağcılar'da düzenlenen 16. Gençlik Şurası'nda liseli öğrenciler madde kullanımının çözümünden milli ve yerliliğe kadar çeşitli konularda sunumlar yaparak katılımcıları bilgilendirdi.

16.05.2018 14:59  Güncelleme: 15:01

Şura'da gençlerden övgüyle bahseden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, "Hedefinizin büyük olduğunu ve heyecanlı olduğunuzu görmek bizi mutlu ediyor" dedi.

Bağcılar Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen 16. Gençlik Şurası'nda liseli öğrenciler bir araya geldi. Öğrenciler araştırma yaptıkları konularla ilgili sunumlar yaparak arkadaşlarını bilgilendirdi.

Şura'nın açılış konuşmasını yapan İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, "Z kuşağı diye yeni bir nesil geliyor. Z kuşağı otoriteden bağımsız, bireysel ama yenikliklere açık. Sosyal medyayı ve teknolojiyi çok iyi kullanıyor. Size tavsiyem bu kuşağı heder etmemeniz lazım. Sizlerin boşa gitmemesi lazım. Bu konuda sizden beklentimiz çok önemli" dedi.

"Heyecanlı olduğunuzu görmek bizi mutlu ediyor"

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise "Bağcılar ailesi olarak önceliklerimiz içinde hep eğitim ve gençlik geliyor. Bunu sadece sözde bırakmadık hayata geçirmenin de mutluluğunu yaşadık. Gençliğe ne kadar büyük görev düştüğünü bugün görüyoruz. Hedefinizin büyük olduğunu ve heyecanlı olduğunuzu görmek bizi mutlu ediyor. Bizler çağ açıp çağ kapatmış milletin evlatlarıyız. Tarih boyunca ecdadımızdan almış olduğumuz sorumluluk bilinciyle hep kardeşliklerin yanında olduk. Sizin de vatanına, milletine ve dinine bağlı bir nesil olacağınıza inanıyorum. Hepinizi çalışmalarınızdan dolayı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise şunları söyledi: Siz gençlerimize güveniyoruz siz de kendinize güvenin. Sunum yapılacak konulara baktım. Gençleri bu noktada tebrik ediyorum. Gelecekte bu kürsülerde ve yönetme konumlarında sizler olacaksınız"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da konuşmasında "Gençlerin bu ülkenin dertleriyle dertlenmesi kaygılanması bizi sevindiriyor. Hele hele geleceğimizin Türkiyesi'ni oluşturacak olan siz gençlerin bunu ziyadesiyle algılaması bizim en büyük hedefimiz" dedi.

"15 Temmuz darbe girişimi ve terör şehidi gençler anıldı"

Konuşmasında "Gençlik şuralarını 16 yıldır icra ediyor ve siz değerli gençlerin fikirlerine oldukça önem veriyoruz. Bizler meclis olarak yönetim kadromuzla gençlerin ihtiyaç ve gereksinimleri konusunu kendimize dert edindik. Haftalık toplantılarla bu gereksinimlerle ilgili önemli adımlar attık" diyen Gençlik Meclisi Başkanı Fatih Keleş, Abdullah Tayyip Olçok başta olmak üzere 15 Temmuz darbe girişimi ve terör saldırılarında şehit olan gençleri andı.

Protokol konuşmalarının ardından sunumlara geçildi. Şura'da İbni Sina Anadolu Lisesi öğrencileri Muhammet Semih Sarı, Mustafa Can Zengin ve Faruk Settaşı "Millilik ve Yerlilik" başlığı altında yaptıkları araştırmaları anlattı.

Bağcılar Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Fatma Altındaş, Dilan Oral ve Neslihan Güven de "Gençlerin İyi Beden Algısı" konusunda arkadaşlarını bilgilendirdi.

Alaattin-Nilüfer Kadayıfçıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Zehra Turgut, Buse Fırat, Funda Yılmaz ve Selenay Bahçacıoğlu da "Annemin Gençliği ve Benim Gençliğim" konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Son olarak Mahmutbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden Alişan Gunay, Pınar Kargın, Zeynep Tekin, Sudenur Karakuş, Melisa Yıldırım, Mustafa Gülseren ve Boragün Sanbay ise "Gençlerde Gruba Dahil Olma Bağlamında Madde Kullanımı, Tiryakilik ve Çözüm Önerileri" konusunda detaylı bir sunum yaptı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gençlik Şurası'nda Liseli Öğrenciler Arkadaşlarını Bilgilendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement