Gerçek Gibi Tatbikat - Son Dakika
Güncel

Gerçek Gibi Tatbikat

Gerçek Gibi Tatbikat

Giresun’un Görele ilçesinde Görele Anadolu Lisesi Sivil Savunma kulübü tarafından UMKE ve İtfaiye ekiplerinin katılımıyla düzenlenen deprem ve yangın tatbikatı gerçeği aratmadı.

07.03.2018 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun'un Görele ilçesinde Görele Anadolu Lisesi Sivil Savunma kulübü tarafından UMKE ve İtfaiye ekiplerinin katılımıyla düzenlenen deprem ve yangın tatbikatı gerçeği aratmadı. Tatbikat sırasında Hükümet Konağı'nda bulunan bazı vatandaşlarda tatbikatın gerçek olduğunu sanarak panik ve telaş yaşadılar.

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Görele Hükümet Konağı ve Belediye binasında Afet Planı Uygulaması kapsamında deprem ve yangın tatbikatı yapıldı. Senaryo gereği Giresun merkez üssü Görele ilçesinin 5 kilometre kuzeyinde, 30 kilometre derinlikte yıkıcı etkisi düşük olan 6.0 şiddetinde 30 saniye süren bir deprem meydana geldi. Hükümet Konağı'nda çalışanlar binayı boşaltılırken olay yerine itfaiye, UMKE ve sağlık ekipleri sevk edildi. UMKE ekipleri binada sıkışan ve yaralı olarak bulunan personeller UMKE ekibince hemen dışarıya taşındı. Yaralıya ilk müdahalesi yapıldıktan sonra 112 Acil Yardım Ekibi ile Görele Op. Dr. Ergun Özdemir Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Binanın üçüncü katında da deprem sonucu sıkışan kapının açılmaması sonucu mahsur kalan vatandaşların olduğu tespit edilmemesiyle itfaiye merdiveni aracılığı ile tahliyeler gerçekleştirildi.

Belediye binasında ise senaryo gereği Belediye Başkanı Tolga Erener, deprem esnasında makamında vatandaşlar ile birlikte olduğunu, "Çök-Kapan-Tutun-Korun" pozisyonuna geçerek depremin bitmesini beklediklerini ve ardından belediye personeli ile binayı terk ettiklerini Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş'e anlattı.

Tatbikat sırasında hükümet konağı binasında bulunan 78 yaşındaki Fatma Gök, isimli yaşlı kadın gerçek deprem olduğunu zannederek çok korktuğunu söylerken, yaşlı kadını Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş sakinleştirdi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement