"Geri Dönüşmez Filmler - Son Dakika
Güncel

"Geri Dönüşmez Filmler

"Geri Dönüşmez Filmler

"Geri Dönüşmez Filmler"de ödüller sahiplerini buldu.

21.06.2013 10:31

"Geri Dönüşmez Filmler" temalı Ataşehir Ulusal Kısa Film Yarışması'nda amatör kategoride "Termük İstemeyük" adlı film Caner Özdemir'e, profesyonel kategoride de "Son Kuşlar" adlı film Ahmet Ferah'a birincilik ödülü kazandırdı.

Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, Türkiye'nin her bölgesinden 77 belgesel filmin katıldığı yarışmanın dün belediye binasındaki ödül töreninde sunuculuğu ünlü oyuncu Ayça Damgacı üstlendi. Ödül törenine Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları Sadık Kayhan, Hüseyin Hışman ve Zülfiye Çam, ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal, belediye birim müdürleri, yarışmacılar ve çevreciler katıldı.

Törende konuşan Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hışman, "Toplumların gelişmişliği ekonomi ve parayla değil; sanatla, edebiyatla, sinemayla ölçülür. Bu yarışmaya katılarak sinema diliyle çevreye katkı sağlayan yarışmacıları kutluyor ve onlara teşekkür ediyorum" dedi.

Yarışmada amatör kategoride birinci olan filme 2 bin, ikinci filme bin 500, üçüncü filme bin ve Jüri Özel Ödülü kazanan filme 500 TL; profesyonel kategoride birinci olan filme 5 bin, ikinci filme 3 bin, üçüncü filme 2 bin ve Jüri Özel Ödülü kazanan filme bin TL para ödülü verildi.

Yarışmada dereceye giren filmler şöyle: Amatör kategoride ödüllü filmler: 1-Termik İstemeyük (Caner Özdemir), 2-Mod (Deniz Tarsus), 3- Son Anahtarı (Veysel Cihan Hizar), Jüri Özel Ödülü: Flash Back (Murat Kiziroğlu): Profesyonel kategoride ödüllü filmler: 1-Son Kuşlar (Ahmet Ferah), 2-Kız Çocuğu (Hakan Berber), 3-Gölün Kıyısında (Mehmet Emre Gül): Jüri Özel Ödülü; Eski Dünyalara Dair (Bilal Çakay).

Yarışmamın jürisinde Dr. Füsün Ertuğ (Etnobotanik Araştırmacısı, Arkeolog ) Hilmi Etikan (Belgesel Film Yönetmeni), Ayten Kartal (Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü), Doğa Kılcıoğlu (Yönetmen-Yapımcı ) ve Ümit Ünal'ın (Yönetmen) yer aldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Geri Dönüşmez Filmler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement