Gezi Direnişi Belgeseli 'Cennetin Düşüşü' Kadıköy'de - Son Dakika
Güncel

Gezi Direnişi Belgeseli 'Cennetin Düşüşü' Kadıköy'de

Gezi Direnişi Belgeseli \'Cennetin Düşüşü\' Kadıköy\'de

Gezi direnişi sırasında yaşananların anlatıldığı "Cennetin Düşüşü" belgeseli ilk kez Kadıköy'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde gösterilecek.

05.06.2014 11:53  Güncelleme: 15:41

Sosyal medyada yayınlanan fragmanıyla izleyicinin ilgisini çeken ve merakla beklenen Gezi direnişi belgeseli "Cennetin Düşüşü" belgeselinin ilk gösterimine Kadıköy Belediyesi ev sahipliği yapıyor.

Haziran 2013'te Gezi Parkı'nı korumak için başlayıp tüm Türkiye'ye yayılan Gezi Direnişinde yaşanan polis şiddeti ve adalet talebinin anlatıldığı "Cennetin Düşüşü" 7 Haziran Cumartesi günü Caddebostan Kültür Merkezinde gösterilecek.

"Adalet Cennetin Düşüşüyle Gerçekleşsin" sloganıyla yola çıkan Cennetin Düşüşü, avukat Efkan Bolaç'ın yaptığı çağrıyla toplanan görüntülerin ağırlıkta olduğu bir film. Direnişe dair görsel malzemeler filme katkıda bulunmak isteyen gönüllülerce Pancard Film'e ulaştırıldı. Filmin belge görüntüleri Gezi'nin kolektif ruhuna uygun bir şekilde yine kolektif bir çabanın ürünü olarak toplandı.

Gezi direnişi boyunca kaydedilen yaklaşık 100 saatlik görsel arşivden seçilerek kurgulanan Cennetin Düşüşü'nde direnişe dair önemli tanıklıklar da yer alıyor. Akademisyen Ahmet İnsel, oyuncu Barış Atay, Taksim Dayanışması'ndan avukat Can Atalay, Gezi direnişine katılan öğrencilerin tanıklıklarının yanı sıra direnişte yaşamını yitirenlerin ailelerine de söz veriliyor.

Pancard Film'in yapımcılığını üstlendiği Cennetin Düşüşü'nün yönetmeni "Hile Yolu" ve "Asi Ruh" filmlerinin yönetmeni Ersin Kana. Müziklerinin Kalan Müzik Stüdyoları'nda kaydedildiği belgeselin süpervizörlüğünü Hakan Alak yaptı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gezi Direnişi Belgeseli 'Cennetin Düşüşü' Kadıköy'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement