Ghetto'da Jazz'a Doyun! - Son Dakika
Güncel

Ghetto'da Jazz'a Doyun!

Ghetto\'da Jazz\'a Doyun!

Goethe Institut Istanbul yeni müzik etkinlikleri serisi kapsamında Alman nu-jazz dünyasının devlerini ağırlıyor.

07.04.2012 13:02

Konser

14.04.2012, saat 22.30

Goethe-Institut Istanbul

Ghetto

Lounge FM

işbirliğiyle

Ghetto

Kamer Hatun Caddesi 10

Beyoğlu

NuJazz from Germany: Mo'Horizons Banana Soundsystem

Goethe Institut Istanbul yeni müzik etkinlikleri serisi kapsamında Alman nu-jazz dünyasının devlerini ağırlıyor. İlk etkinlikte sahne alacak olan Mo'Horizons Banana Soundsystem, Alman nu-caz dünyasının en önemli isimlerinden biri ve Hannoverli yapımcı ve dj ikilisi Ralf Droesemeyer ve Mark „Foh" Wetzler'den oluşuyor. 90'lı yılların ortasından itibaren nu-jazz, down tempo, acid-jazz,soul, funk, dub, trip hop, big beat, bossa nova, boogaloo ve drum'n'bass türlerinde elektronik müzik yapan Mo' Horizons'a İstanbul'da Grammy ödüllü perküsyonist Néné Vasquez ve soul solisti Denise M'Baye eşlik edecek.

Ralf Droesemeyer Cunnie Williams ve Randy Crawford gibi ritm ve blues devleriyle birlikte çalıştıktan sonra, tutkulu bir plak toplayıcısı ve PC müzisyeni olan Mark Wetzler'le birlikte çeşitli müzik türlerinin birarada bulunduğu set-listler denedi. İkili kısa sürede yerel kulüplerde çalan 4/4 ölçülü tekdüze müzik kültürüne canlı beats parçalarla yeni bir rüzgar getirdi ve böylece „Mo'Horizons" da doğmuş oldu. Artık caz, soul ve boogalo karışımı dans müzikleri kolonlardan dans pistlerine yayılıyordu. İkili 1999 yılında ilk uzunçalarları „Come, Touch the Sun"ı yayınladılar. „Foto Viva" gibi parçalar kısa sürede nu club klasikleri arasına girdi.

Mo'Horizons kısa sürede televizyon belgesel müziği olarak kullanılacak ve yenilikçi radyo kanalları tarafından yayınlanacak düzeyde geniş bir repertuar geliştirdi. Kimi parçaları bir mobilya şirketi, bir Alman müzik kanalı ve çeşitli araba üreticilerinin v.b. reklam müziği olarak kullanıldı. Aralarında 2011'de yayınlanan „And the Banana Soundsystem" ve çeşitli underground hitlerin de bulunduğu beş stüdyo albümü çıkaran Mo'Horizons farklı konuk müzisyenlerle birlikte uluslararası bir dj ekibi olarak dünyayı dolaşıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ghetto'da Jazz'a Doyun! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement