Gladyatörler Ayaklandı - Son Dakika
Güncel

Gladyatörler Ayaklandı

Gladyatörler Ayaklandı

Roma'daki Kolezyum Anfitiyatrosu'nun çevresinde gladyatör kıyafetleri içinde turistlerle fotoğraf çektirenler adeta ayaklandı.

12.04.2012 23:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Roma'daki Kolezyum Anfitiyatrosu'nun çevresinde gladyatör kıyafetleri içinde turistlerle fotoğraf çektirenler adeta ayaklandı.

Daha önce polisin operasyon düzenlediği ve birçok 'sahte" gladyatörü gözaltına aldığı Roma'da yine gerginlik yaşandı. Yasal yollarla çalışmadıkları için Roma Belediyesi'nin engel olduğu 30 kadar gladyatör, anfitiyatroda protesto gösterisi yaptı. Bazıları kendisini aşağı atacağını söyleyince itfaiye ekipleri Kolezyumun önünde şişme yataklarla hazır bekledi. Gladyatörler, 'Yüzyıllardan beri buradayız, bir yere gitmeyiz" diye sloganlar attı.

Daha sonra aşağı inmeye ikna edilen gladyatörlerle, polis ekipleri arasında arbede yaşandı. Yaralanan bir gladyatör hastaneye kaldırıldı.

Roma Belediye Başkanı Gianni Alemanno, 'Şantaja boyun eğmeyiz. ya kuralları kabul ederler ya da giderler" diye açıklama yaptı. Nisan ayı başında da protestolar düzenleyen gladyatörler, kendileriyle fotoğraf çektirmek isteyen turistlerden 10 ila 20 Euro arasında para talep ediyordu. Roma Belediyesi'nin, şehrin simgesi olan gladyatörleri günümüzde hayata geçirenlere engel olmak değil onlara bazı kriterler getirererek, yasal çerçevede çalışmalarını sağlamayı amaçladığı belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gladyatörler Ayaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement